Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] NECA Assassin's Creed II

激似步驚雲~~~~~

Assassin,剌客、暗殺者,又一電視遊戲角色。【Assassin's Creed II】這套遊戲我未玩過,沒甚麼好說的。不過聽說是頗不錯的,有空找來玩。

看吧,看吧,NECA,Assassin!!!

睇外型真係幾靚幾細緻,不過比例總係唔太順眼....有點頭「長」腳短。我相信人偶本來應該冇問題,問題出自頭套和長衫下襬,視覺上有點影響。(其實真人著衫都會係咁。)

身上刻紋細膩,處處都是看點。

又,照片中,頭上那些毛毛塵垢不知怎的粘得死死的,抹也抹不掉。

衣甲的確是很細密,不過腰間兩排飛刀會相對顯的粗糙。

面相,7" Figure, 算靚仔喇~~~

NECA 產品,外型通常不用擔心,大家會關心的是可動性。
簡單來說,肩關節、髖關節問題不大,只是衣甲阻礙,略影響活動性。手肘範圍不足,不到 90度。
較遺憾是膝部範圍太細,只有 40度以下,完全不合格。更沒有足踝關節,大大破壞接地性。

睇睇下,越睇越似郭富城~~

雲大哥!!!:x

NECA 新一系Assassin 產品有黑、白兩款。我選了這套黑色的,外型較豐富點,不過只有左手有袖裡劍。白色那款左右手皆有的~~~

後記:

承惠一魚多幾草蚊,玩厭了日系的朋友,不妨考慮~~

支持 + 幫推 (+抽水)
幾ok喎:shiny:
支持 + 幫推 (+抽水)
Assassin 發表於 9-11-2010 09:27 PM

樓上2位 大大可以分享一下 入手地方嗎 ?!
我去過信和睇... 只見一間鋪頭有賣