Toysdaily 玩具日報

查看: 21076|回復: 46

[改造交流] 3.75" MU Punisher 追加小配件, 感覺大改進 (P.2新圖)

買咗MU呢款3.75" PUNISHER已經有好一段日子, 雖然好鍾意佢個樣, 做得非常有PUNISHER FEEL (怒漢FEEL:he:), 但係對佢個BODY同配件好唔滿意:60: 點解?

1/ 身形太強壯, 影響咗四肢既活動能力, 話晒佢都係楂鎗搵食既人, 點可以連用雙手楂鎗既動作都做唔到??:*

2/ 佢成身都光脫脫, 連鎗袋都無個, 唔似係楂鎗搵食既人:74:

雖然佢本身漫畫既CLASSIC造型都係光脫脫咁, 不過我都係鍾意佢現代同現實化既造型多DD:)見下圖ULTIMATE版~

之前我POST過一張幫PUNISHER追加咗武器既相, 有師兄話效果即時好咗 (見下圖)

今次小弟參考佢ULTIMATE既造型, 再幫呢位大叔追加咗小小配件同重型DD既武器......大家覺得效果如何呢??:handshake:

今次談不上係改造, 袛係借用咗IRON MAN電影NICK FURY個鎗袋, 將支假鎗由銀色改成黑銀色, 再借咗GI JOE DUKE支長步鎗......我就覺得唔錯啦:)

多謝收睇:77:
我本身用呢隻Luke 個goggle 當係nightvision goggle.
貪得意ja.
http://www.rebelscum.com/TLC02Luke.asp
大大改得唔錯......不過佢個頭造得佢大M字額了.....
回復 2# Duraxyll

師兄~ 我都同你一樣惜咗LUKE幅GOOGLE當夜視鏡, 不過我俾咗呢位仁兄用.........:34:

改得好!
我打算學另一位大大用佢個頭自改小春哥,正找另一個合適的頭比佢!
回復 5# Grimlock

Thx~ 不過要搵一個似PUNISHER既頭實在唔易 :(但論大細, BLADE 同 LUKE CAGE個頭都可能啱:)
頭像被屏蔽
OT: It let me remember the game of Nick and Punisher............ :shy:

Nick is a white in the game................... :(
OT: It let me remember the game of Nick and Punisher............

Nick is a white in the gam ...
Douglas.M.Saint 發表於 31-10-2010 10:38 AM

Nick in ultimate universe is black!
後面有好多正嘢喎!
呢隻冇買到
期待有更好的造形
回復 8# Douglas.M.Saint

To be honest, I want a white Nick Fury figure too ^^" after all, he's the classic one~~~
後面有好多正嘢喎!
gumng 發表於 31-10-2010 04:49 PM

最近入到果SET SENTRY & SPIDY 2 PACK, 參考咗呢度某位師兄既意見, 幫佢抺走咗D唇膏, 真係即刻MAN晒:!多謝某師兄:64:

我呢堆唔算係咩, 眼見好多師兄喺HK同其他地方入到D新款正嘢, 小弟真係得個恨字:handshake:好似話THANOS, IRON MAN 2099, VISION.......ETC. 我真係從未見過:die:

以下呢張係未買到SENTRY之前影既:shy:
回復 11# 玩具Kenny

我都等緊, 一定要有多D配件:handshake:
回復 13# Called_Wind

中間點解會有隻黑色嘅spiderman? 咩嘢series?? 未見過wor!!