Toysdaily 玩具日報

樓主: Called_Wind

[改造交流] 3.75" MU Punisher 追加小配件, 感覺大改進 (P.2新圖)

回復 23# Called_Wind

令曬!:71:
回復 28# 玩具Kenny

我隻SENTRY好似連條線都唔係太覺.........講起抺走SENTRY啲唇膏, 其實背後有段故仔...........

話說當日小弟見到各位大師兄們喺呢度POST咗SENTRY變MAN既方法之後, 小弟即刻照造:43:...............我用綿花濕D雙腥隻THINNER然後幫我隻SENTRY抺咀.......我好用力咁捽:*, 但D唇膏都唔走:DD......後來至發現要用指甲隔住層綿花再刮D唇膏至會去:(

點知到我抺走咗九成唇膏之後, 我至發現我隻SENTRY個咀唇正中間有啤壞既情況:@睇落好似SENTRY用口唇擔住一粒花生咁.......:ice:於是我要用刀片小心咁幫SENTRY切除粒"花生", 再用日本出果隻激X君魔術綿同幼竹籤用力抺走/刮走淨低既紅色同磨滑個咀唇........至有而家咁既效果:DD功夫真係出奇地多.................

呢個算係對玩具有愛既例子嘛??:)
回復 28# 玩具Kenny

x2...hahaha
回復 32# Called_Wind

good ar! my Sentry still leave a broken black line after i clean the lips...
at last, i need to add back some black color as the remaining cannot be removed!

This is the fun part of customizing toys!:71:
回復 34# Grimlock

自改FIGURE真係一門學問, 由當初袛係諗住修補一D生產上既DEFECT, 以至到後來想做D嘢改善個FIGURE~~ 的確好好玩, 好有滿足感(成功的話) ^^"
回復 35# Called_Wind

一將功成萬骨枯..:34:
回復 36# Grimlock

師兄果然係做大事既人:34:但其實就算無失敗之作, 單單計重複或者舊版既FIGURE已經令小弟頭痕.........就好似SW既DARTH VADAR, 我已經有半打..........:30:
回復 37# Called_Wind

i think include kenner...i also have 4-5 Darth vader! at the begining...i just collect Darth Vader!:47:
回復 39# Grimlock

咁同袛儲RX-78高達或者珠珠俠無乜分別:he:還好MU SERIES無SW既角色RECYCLE/進化得咁快.......唔係死得人多:cool:....阿LORD VADAR短短幾年間出咗半打新版本......每次改少少又出.....:DD

我希望終會等到可以自由裝卸頭盔既IRON MAN同WAR MACHINE:handshake:
回復  Grimlock

咁同袛儲RX-78高達或者珠珠俠無乜分別還好MU SERIES無SW既角色RECYCLE/進化得咁快.. ...
Called_Wind 發表於 3-11-2010 02:28 PM

:71:
回復  Grimlock

咁同袛儲RX-78高達或者珠珠俠無乜分別還好MU SERIES無SW既角色RECYCLE/進化得咁快.. ...
Called_Wind 發表於 3-11-2010 02:28 PM

自由裝卸頭盔既IRON MAN同WAR MACHINE??
你是指3.75"嗎??
3.75” 換頭盔的 war machine 只出了comic版! 
http://hk.myblog.yahoo.com/gum_5/article?mid=2218

3.75” 換頭盔的 ironman 就無聽聞過wor!!
回復 42# gumng

師兄你果款WAR MACHINE我仲未見到:55:不過我希望佢可以出到唔駛換頭, 頭盔直接套上人頭就好啦:43:
回復  gumng

師兄你果款WAR MACHINE我仲未見到不過我希望佢可以出到唔駛換頭, 頭盔直接套上人頭就好 ...
Called_Wind 發表於 4-11-2010 12:06 AM

相信3.75" ironman唔會咁玩!!
回復 44# gumng

一係人頭太細一係頭盔太大,375以宜家即技術好難.
.
回復  gumng

一係人頭太細一係頭盔太大,375以宜家即技術好難.
.
Grimlock 發表於 4-11-2010 09:28 PM

到底電影裡面係點做到既呢? 佢哋有套真SUIT~~