Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我個friend 高價買了隻100% 全新, 但勁出電池水的SAD 貨MARK 3

如果樓主去應徵做 HT QC 就好囉! D Sad 貨俾你抽晒出嚟:58:
(講吓笑咋! 唔好嬲!)
頭像被屏蔽
死, 我隻iron man mkiii bd, 都未開, 都唔知有無事添.

成千幾蚊隻FIGURE都咁多問題, 真係好應該諗清楚好 ...
bad-aries 發表於 21-10-2010 02:54 PM

....HT可能無諗到咁多收藏家,會放幾年都唔攞出黎玩下...
其實電池放得耐會出水....小學都有教....如果真係用黎收藏...點解唔拆粒電出黎呢??
唔通一開盒拆粒電就唔收藏得???
頭像被屏蔽
HT不嬲都有放膠片,你唔駛怕
有無玩過啲玩具, 係會放塊膠片落去, 玩既時候先MUN出黎, 減低出水既機會?

仲有就係MK3 BD, 拎 ...
bad-aries 發表於 21-10-2010 03:50 PM

我只係想話...如果D收藏家,咁驚個收藏品有事.....
點解唔花少少時間攞粒電出黎,一了百了
而要信一塊膠片呢?
成千幾銀我真係會攞粒電出黎,放心D喎....

anyway....我只係話樓主個mark 3 幾年時間.....
大家都知人手製作不可能100%沒問題,只要買回來要即刻check貨,有問題可以去換,如過了保養才check,有問題只有硬食,我的WM都有腳軟問題,可以去換。由其上網買回來的,一定無保養,只有博一博的。另外電池出水以前已有C Hing提過會出水,而這類電池都會出水,只是靚電較遲才出水,一般廠商都不會用靚電,電池有1年不出水已經算好了。其實有連電池一定要很小心,不論有否使用都會出水,不要放太久。
頭像被屏蔽
我習慣將啲貴玩具放響個盒度DISPLAY一排先會拆佢出黎, 而家仲係響公司DISPLAY緊, 暫時都仲未有打 ...
bad-aries 發表於 21-10-2010 05:36 PM

如果要等玩家自己入電,到時點check D 燈有無壞呢?
係咪要即場開螺絲入電check ??咁會唔會仲煩呢???
成千幾銀唔check下D燈點得呀
放了膠片都會出水ga
如果樓主去應徵做 HT QC 就好囉! D Sad 貨俾你抽晒出嚟
(講吓笑咋! 唔好嬲!)
riderfun 發表於 21-10-2010 02:41 PM

sure la  ....  I must draw out all sad 貨
我同 HT 買野咁耐 都只係得兩隻公仔冇換個野  SAD貨唔緊要  因為佢有換貨服務  所以我好放心購買  仍然幫襯 ...
Artoo 發表於 21-10-2010 01:36 PM

咁你又好彩WO,我有1/3要換WO........不過真係有得換咪好囉,係比多左車錢....

HT個D電位又真係好窄,換過電就知......真係有可能係壓得耐壓爆粒電.........
Ironman Mk3 BD - 脫甲, 頭盔爛
Predator 1 - 頭盔無電wire
BIO 5 - Sheva , 爆neck, 鞋子無button
EZIO - 斷belt
JILL - 爆neck / 頂帽車錯
Chris - 斷手
BLADE 3  Abigail - jacket 係爛, 頭髮有好多水口
T-1000 軟腳

重有好多, 唔講 ....

I have over half of the figures listed here with none breaking. With so many breakage, have you ever think it's the way you play / pose?
頭像被屏蔽
我係無CHECK, 而拎貨當日, 佢地都建議我唔好響果度CHECK.  我唔係一個對玩具要求完美既人, 所以我好無知 ...
bad-aries 發表於 21-10-2010 11:56 PM

我自己有4隻HT12"...好好彩未有一隻要換(希望唔好開口中....)
其實樓主只係話電池出水......
咁放得耐而電池出水.....真係關HT既QC事???

anyway, C兄你check左你個mark3 BD有無事未???