Toysdaily 玩具日報

查看: 18714|回復: 81

[分享討論] 我個friend 高價買了隻100% 全新, 但勁出電池水的SAD 貨MARK 3

各位 C HING 上網買100% 全新, 請小心!
我當初都叫個朋友, 不如買一隻已開盒check 過件的Mark 3 .
開過盒跟本無所謂, 最緊要QC 無問題.
但我個朋友好介意開過盒, 最後中野, 出電池水

講真我對HT 的QC , 無信心law, 由期事D 電池
過去二年, 我買了大約二十隻HT  ,  超過一半都都在14 day 內同HT 換貨.
以下全部都係全新貨, 真接係HT 買
Cleaner Kid Predator 一開盒斷腳
Ironman Mk3 BD-- 脫甲, 頭盔爛
Predator 1 -  頭盔無電wire
BIO 5 - Sheva , 爆neck, 鞋子無button
EZIO -  斷belt
JILL -  爆neck/ 頂帽車錯
Chris - 斷手
BLADE 3  Abigail --  jacket 係爛, 頭髮有好多水口
T-1000 軟腳

重有好多, 唔講

:?其實你想掂?高價買入同電池出水關ht乜樹?大把電池耐左都會出水啦
其實你想掂?高價買入同電池出水關ht乜樹?大把電池耐左都會出水啦
大舊金 發表於 21-10-2010 10:43 AM

D 燈開唔到有無問題?
D 燈開唔到有無問題?
gekigoke 發表於 21-10-2010 10:52

:76:著唔到燈當然有問題啦!但ht賣出Mark3時燈應該無問題喎!隻野都出左2、3年!加上你又唔係直接係ht到買!我覺得你應該去炸個賣家形多d
中野, 出電池水..........甘又唔關HT事喎, 我都覺得你應該去炸個賣家形多D, 上網買野以為100%新, 又未開箱, 其實可能人地放左出黎玩左2、3年, 再入盒,吹塵,補番封箱貼紙, 全新一樣, 你根本唔知!!!
,
回復 4# 大舊金
但都話全新,賣家都吾知架~~~

HT自己都吾會賣隻放左兩年電芯既figure比客
(因為佢半年內都賣晒吾再出)
所以關咩q 吾qc事?

吾好彩無得怪人~~~~
真係要怪就怪佢吾聽樓主尼個朋友講囉~~~~~~~

不過樓主真係幾sad貨,又會買親都出事咁好彩~~
著唔到燈當然有問題啦!但ht賣出Mark3時燈應該無問題喎!隻野都出左2、3年!加上你又唔係直接 ...
大舊金 發表於 21-10-2010 11:10 AM

我個friend 都明白跟本唔關個賣家事, 所以好無奈, 點解我見意他買D  已開盒check 件, 因為買果時都可以要求開盒check check ^v^
[ 隱藏 ]

講真我對HT 的QC , 無信心law, 由期事D 電池
過去二年, 我買了大約二十隻HT  ,  超過一半都都在14 day 內同HT 換貨.
以下全部都係全新貨, 真接係HT 買
Cleaner Kid Predator 一開盒斷腳
Ironman Mk3 BD-- 脫甲, 頭盔爛
Predator 1 -  頭盔無電wire
BIO 5 - Sheva , 爆neck, 鞋子無button
EZIO -  斷belt
JILL -  爆neck/ 頂帽車錯
Chris - 斷手
BLADE 3  Abigail --  jacket 係爛, 頭髮有好多水口
T-1000 軟腳

gekigoke 發表於 21-10-2010 10:37 AM

我有個朋友,逢親買遊戲機都出事,由紅白機買到 X-Box 360,連 N64 碟機都有,仲包括 GT 到 PSP,部部買齊,部部出事,我最後都係同佢講,算罷啦你..........
再說,HT 肯換俾你,仲想點?試下係 Medicom,除了硬食,便只有硬食!
各位 C HING 上網買100% 全新, 請小心!
我當初都叫個朋友, 不如買一隻已開盒check 過件的Mark 3 .
開過 ...
gekigoke 發表於 21-10-2010 10:37 AM

..shouldn't be surprised, HT has been using the cheapest batteries on these figures.  Not their fault though, as battery with better quality could cost $30 to 40 each. :ice:
電池真係有問題,我隻WM一買回來,左手冇電,頭部D光好弱
一度以為燈有問題,不過都試左自己換電先
過鴨記買左3粒電換($5 EACH) 即刻光曬
但是燈也是有問題,呢個係真的
我JOKER DX個地台一開始是好好的,過左一排再開,D燈變左閃燈,閃得仲好快下...

不過我覺得你其他的問題真係好誤導
你可唔可以搵一間出12吋既公司你對佢的QC係有信心的?
(當然果間公司出的產品你是會買的先啦)
大家唔會我意思啦!  ^v^
可能我講得衰  !
我意思係買HT 一定要立即開盒check  件, 無謂煩ma
電池真係有問題,我隻WM一買回來,左手冇電,頭部D光好弱
一度以為燈有問題,不過都試左自己換電先
過鴨記買左 ...
edmund 發表於 21-10-2010 12:41 PM

鴨記街鋪?
大家唔會我意思啦!  ^v^
可能我講得衰  !
我意思係買HT 一定要立即開盒check  件, 無謂煩ma
gekigoke 發表於 21-10-2010 01:18 PM

其實係HT買,返到屋企有問題都可換
係第2到買就危險D....
其實係HT買,返到屋企有問題都可換
係第2到買就危險D....
aruns 發表於 21-10-2010 01:25 PM

有時想追返D  斷了貨的figure , 只有係第二到買, 真係要加倍小心
頭像被屏蔽