Toysdaily 玩具日報

查看: 14125|回復: 22

[玩具報告] Super Robot 合金 OG - 古鐵

[廢話]

小弟係機戰fans。雖然唔係集集都玩過,但都覺得上玩過大部份。但咁多部主角機中,今次古鐵並唔係我心頭好...  

其實古鐵係云云主角機中,算係比較有性格 -- 定係只係老鬼既情意結呢?

點都好,今次Bandai似乎想係呢條line度出機戰原創角色...  殺呀!~~

正面先影一個

古鐵係現今世上,少有既唔係長手長腳胸大腰細既角色。

循例影個後面...   造工冇問題既,造型冇咩風格。

雙腳有大量合金,所以企得幾穩下。用腳尖都得!

實物白色部份係膠少少,但我仲接受倒。可能我本身冇咩expectation掛。

近影一幅;上色唔係最高水準,但都可以收貨。我呢d,真係易話為既好客黎。

其中一個gimmick:雙肩飛彈倉(?)

效果parts,係呢個系列既賣點之一。拮拮!:*

個頭一支咁幼既鐵黎撞人...  識發火都係咁話...  夠唔夠力架...

古鐵天生就大大隻,太bulky;所以關節做倒咁我覺得交倒貨喇。(我呢d,真係好客黎!)

多謝觀看!

[後記]

- 除左價錢貴左d,我基本上都冇咩挑剔。

- 暫時Super Robot 合金呢條line都唔錯。

- 等Cyblaster、R1、R2、R3!

- 龍虎王Huckebein...
我都入左手, 我對佢都好滿意, 係有d關節太緊, 唔敢太大力...
果然係快槍手!弓起弓起!:77:

不過我對佢冇愛!睇你既已經當買左!多謝你先!:78:
嘻嘻

楼主 夸自己 多过 赞玩具
謝謝 好客 報告:(
Support! :77:
但我對佢無乜愛, 所以無入到... :(
我等埋 Cybaster 先一次過追入古鐵~ :78:
Huckebein... 冇可能了……
Huckebein... 冇可能了……
地獄滾球 發表於 21-10-2010 02:19 AM

出Robot魂得唔得呀咁...
:43:十卜
出Robot魂得唔得呀咁...
呂品器 發表於 21-10-2010 08:21 AM
都唔得~
任何商品都唔得
咁快手~~~:71:

有D扮macross既大笨甲
可惜冇飛彈件玩

P.S. 我都係好客黎:35:
Huckebein <= d 個 出唔出到 都好大問題 .... :44:
感謝分享!:43:
不過機戰中的原創機體我比較喜歡大前卡:61: