Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[分享討論] 我對扭蛋有感 (p.4更新舊扭蛋機圖片)~~

HAHA, 我都試過遇過D壞機, 不過無你個部咁喪狂嘔,
最多都係嘔多一兩隻出黎,
反而係大圍的"青龍水上樂 ...
cliffordchan107 發表於 20-10-2010 04:59 PM

盒玩機???
似有還冇既印象, 有冇可能搵倒圖?
講開奸老闆, 我諗d 受歡迎既角色會唔會被刻意放o係面頭
等d 人扭唔倒, 再科多d水~?
孤仔有HMS的散貨? 正WO, 等我碰碰運先~~
cliffordchan107 發表於 20-10-2010 04:51 PM

之前見到消防佬同豬頭炳,仲有低b三連星大魔,因為早在半年前扭到三隻,所以冇入。祝你買到啦!
你小學個年代又玩乜野多?
cliffordchan107 發表於 20-10-2010 04:43 PM

同你差吾多.......

回復 45# 怨恭

但我覺得而家d玩具真係好玩好多...如一些冧價戰隊..價平..可變..可合體..又發光發聲..仲有dx腰帶武器,真係老少咸宜..可是現在大部份人都主流係sic shf 神話.合金等等..果d其實一隻同十隻既玩法分別已經不大..欣賞角度大於玩了:35:
壞氣水機我都遇過.....果時都係小學....
因為我屋企隔離係工廠區....佢部氣水機唔知點解平過邨入 ...
sam1984111 發表於 20-10-2010 05:25 PM

HAHA...不過奉勸小朋友真係唔好咁做,
用不法途徑獲取額外的金錢和物品回報,
不對之餘, 還要付上刑責,
雖然部機唔係自己整壞,
但係如果途中俾店的老闆見到,
可能會懷疑自己有份整壞部機~~

細個試過唔洗入錢就扭到一隻扭蛋,
返到屋企仲好得烕話俾阿媽聽,
之後佢嬲到一巴車埋黎: [衰仔, 係咪大個想做賊仔啊!]
心諗其實咁做同盜竊無分別的,
切勿以身試法~~
大家會唔會有種感覺 講講下會發覺 細個d玩意真係比e家開心好多......
怨恭 發表於 20-10-2010 09:00 PM

其實客觀黎講, 而家d玩具設計的玩法係多咗, 只不過唔襟玩啫,
不過好多時睇官圖已經講晒有咩玩法, 或者可以擺到咩pose,
買咗番去都係跟番呢d官方玩法去玩,
以前d小朋友對待玩具多數會加入自己的想像,
可能好難得先可以擁有一件玩具, 雖然玩具設計簡單, 但為咗耐玩一些, 會另想一些官方原有以外的玩法.
盒玩機???
似有還冇既印象, 有冇可能搵倒圖?
講開奸老闆, 我諗d 受歡迎既角色會唔會被刻意放o係面頭
等 ...
movie_arms 發表於 20-10-2010 09:13 PM

我諗好難揾到實物圖了, 因為無扭蛋機咁盛行, 不過外型大致點, 我仲記得好清楚,
等我試下用ps畫唔畫番出黎先~~
之前見到消防佬同豬頭炳,仲有低b三連星大魔,因為早在半年前扭到三隻,所以冇入。祝你買到啦!
fadeasho999 發表於 20-10-2010 09:47 PM

hehe, 睇黎光頭佬又有新玩具了~~
我諗好難揾到實物圖了, 因為無扭蛋機咁盛行, 不過外型大致點, 我仲記得好清楚,
等我試下 ...
cliffordchan107 發表於 21-10-2010 12:39 PM

我諗有既話可能係我勁細個既時候既事
似有還冇既印象........
頭像被屏蔽
以下這些圖片是網上找到的,
由於以前影相沒有現在流行, 用的也是菲林相機,
故此自己好多舊有記憶遺憾地沒有保留到,
好辛苦才能在網上找到兩張相,
這些扭蛋機就是細個自己經常扭的呢~~

以前5毛可以扭動物仔, 一扭幾隻咁出
有時冇入錢扭扭下都會嘔一隻出黎, 感覺好天降之財~
以前5毛可以扭動物仔, 一扭幾隻咁出
有時冇入錢扭扭下都會嘔一隻出黎, 感覺好天降之財~
movie_arms 發表於 26-10-2010 09:55 AM

樓主之前話試下吞過落肚...
呢款玩具雞同猴子特別大隻...
大過其他野...
樓主之前話試下吞過落肚...
呢款玩具雞同猴子特別大隻...
大過其他野...
小堅 發表於 26-10-2010 09:59 AM

唔通呢兩隻就係當年既 "限定"......? haha
唔通呢兩隻就係當年既 "限定"......? haha
movie_arms 發表於 26-10-2010 11:48 AM

我記得呢d七彩動物係唔啱比例的, 老虎就丁屎咁細隻~~
(所以先唔小心吞咗落肚, 好彩最後都屙番出黎~~)