Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[分享討論] 我對扭蛋有感 (p.4更新舊扭蛋機圖片)~~

haha, 原來你都係電筒黨~~
就係你抽晒我想要的閃咭去LA~~(講笑)
細過仲試過利用咭機的漏洞,
首 ...
cliffordchan107 發表於 19-10-2010 05:21 PM

原來大家以前都有用呢招一次抽兩張咭:66:
原來大家以前都有用呢招一次抽兩張咭
yugi 發表於 19-10-2010 05:32 PM

不過你精老闆都唔笨, 後期好多咭機的出咭位都加咗鐵片, 收"責"咗出咭位, 令到每次只能出一張呢~~
回復  cliffordchan107

上y記網睇睇la..好多時d人一堆堆咁放..平均10蚊一隻..唔難買..
老文 發表於 19-10-2010 05:31 PM

最衰呢個系列唔出落去, 如果唔係, 細細隻, 真係想買晒高達出過所有機體的~~(妄想中)
不過你精老闆都唔笨, 後期好多咭機的出咭位都加咗鐵片, 收"責"咗出咭位, 令到每次只 ...
cliffordchan107 發表於 19-10-2010 05:36 PM

試過用第二招就係唔好扭盡佢,扭到咁上下張咭突少少出來咁拔佢出來,之後會仲可以扭多少少,咁樣累積抽幾張都會可以扭多一張出來
我成日比人話諗得太多,不過看來有人比我諗得更多了,哈哈哈哈.
玩具其實可以係好多野,不過這裡我們講的只是 ...
warxv 發表於 19-10-2010 05:22 PM

所以真係好佩服以前D小朋友的創意想像空間很豐富, 雖然以前無咁多物質,
但係佢地隨便拿起手東西就可以當作一件玩具, 拍仔紙, 橡筋之類, 我小學的時候真係見過有個同學仔上堂時玩條橡筋玩足成堂的, 雖然最後條橡筋都係比老師沒收, 但係之後佢連自己的手指都玩得一餐, 令我想到好似古龍的名句一樣: [玩玩具的最高境界, 就係手中無玩具, 心中有玩具了~~]

唔知大大讀書時有無試過用文具整成一架飛機呢, 即係用原子筆做機身, 間尺做對翼, 擦子膠做大砲, 上堂的時候係咁舞來舞去, 你又令我諗番細個個陣了, HEHE~~

扭扭蛋有時真是這樣的:[當你連續扭了多隻都唔中的時候, 想放棄離開, 你就不要回頭再望下一個人會扭到什麼, 因為通常下一個人就會扭中你想要的款式.]
扭蛋機有時同天意一樣鍾意作弄人的呢~~
試過用第二招就係唔好扭盡佢,扭到咁上下張咭突少少出來咁拔佢出來,之後會仲可以扭多少少,咁樣累積抽幾張 ...
yugi 發表於 19-10-2010 05:49 PM

不過有D機老闆可能重新SET過, 正常咁扭, 就算扭到最盡, 張咭都係露出少少, 都唔夠位俾你掹出黎, 有時仲會整皺張咭TIM~~
haha, 原來你都係電筒黨~~
就係你抽晒我想要的閃咭去LA~~(講笑)
細過仲試過利用咭機的漏洞,
首 ...
cliffordchan107 發表於 19-10-2010 05:21 PM

用完呢招之後...
我會用兩張冇用既白卡黎夾佢出黎...
通常都係一次兩張...
第二張出唔晒就用白卡夾...

細個個時唔識...
都係係文具鋪見到人地咁做先識呢招...
細個嗰陣扭係開心
但大過左之後會發覺會次扭一扭,仲要有時扭到重覆嘅情況下,係好吾抵
所以一知道有1set咁賣,我就無左扭嘅習慣
回復 5# cliffordchan107
電筒照一下下一張是否閃咭,
我又學到野了~
所以真係好佩服以前D小朋友的創意想像空間很豐富, 雖然以前無咁多物質,
但係佢地隨便拿起手東西 ...
cliffordchan107 發表於 19-10-2010 05:52 PM

重有彈擦膠~~
係唔係匙更啊...
:67:price is too high nowaday.....
其實都戒左, 我最多扭兩隻嘥下錢, 開心下
以前細個扭得最多唔係蛋 反而係卡
即sd武者個類  以前細個窮 唯一可以娛樂自己既方法就係扭卡 $1扭一次都低架
有好幾次真係扭中閃卡同雙閃卡架 超開心:71:  但係e家d卡覺得變晒質 一包包咁爆 冇晒扭既意思

扭蛋以前都有扭開  但係近年發覺d扭蛋好搵笨  所以好多時一見鐘意既一係散買 一係就買齊一套算  冇左動力係咁扭......
是格古達不是格比達,這不重要,還記得小時成日偷老豆老母錢去買SD高達