Toysdaily 玩具日報

查看: 28709|回復: 46

[分享討論] [TV動畫]《我的妹妹哪有這麼可愛!》- Ture Endig第15話發送!

果陣睇小說見到啲插圖就已經預計佢會出動畫版嫁喇...

第一話 - 我才不可能和妹妹戀愛

平凡高中生... 高坂京介... (中村悠一)

女主角... 傲驕妹妹... 高坂桐乃... (竹達彩奈)

主角幼馴染... 田村麻奈實 (佐藤聰美)

所有事情嘅開端...

夜襲哥哥?...

究竟之後會點呢?...

次回!... 「我怎可能和妹妹一起去見網友」...

黑貓... 沙織... 登場!

喱個就係妹妹間房?...

喱個就係妹妹嘅秘密?...

人生資詢?...

好強勁嘅收藏...

喱啲係殺必死嗎?...

呵呵呵...

小櫻上
妹妹啲存貨,. 好強喎~~~~
我都想睇, 但有太多績落的都未睇~~~~
佢既存貨有1成同我相信??:Q
好似幾好睇咁wo~:77:
唔該大大~
個妹妹的收藏居然有School days,Cross days...已經超出妹系範圍了=_="

居然會有隻"肥"出現...
居然會有隻"肥"出現...
hoying710 發表於 5-10-2010 11:27 PM

仲有隻轉左髮色的巡音章魚tim~:DD
見到有隻“sis x sis"....
仲見到有個疑似loveplus既野....
第2話 - 我哪有可能和妹妹去網路聚會

OP正式登場...

OP「irony」
作詞・作曲・編曲 - kz / 歌 - ClariS

桐乃與學校的朋友們... 新垣綾瀨 (CV:早見沙織) & 來棲加奈子 (CV:田村由香里)... 佢哋仲未知桐乃嘅「特別嗜好」...

假假地都係阿哥吖... 做咩搞到要跪坐响樹聽個妹嘅訓話...

從另一個角度睇... 其實京介好錫個妹...

田村麻奈實(CV:佐藤聰美)... 點都聽唔出佢係阿律...

不如上網搵同好啦...

桐乃部PC張Wallpaper... 係原作者伏見司 (伏見つかさ) 嘅另一套作品《貓娘姊妹》...

「宅女集合」?... 似乎幾啱喎...

咁快有回覆?... 網聚?...

嚟到秋葉原啦...

聚會地點... Maid Cafe?...

歡迎回來~~主人~~

(如果香港有喱啲咁Moe嘅Maid Cafe就好喇...)

終於嚟喇... 嘩... 吓...?

黑貓... 沙織... 登場!...

桐乃似乎無法融入當中... 係性格問題?...

柯尼生... 大書奇...

二次聚會?...

黑貓 vs 桐乃... 毒舌 vs 傲驕...

兩個好似前世撈亂骨頭咁...

MASCHERA ∼墮入凡間的魔獸的慟哭∼(MASCHERA ∼堕天した獣の慟哭∼(マスケラ ∼だてんしたけもののどうこく∼))

魯魯修+水銀燈?...

星塵☆小魔女梅露露(星くず☆うぃっちメルル)

係影射魔砲少女嗎?...

佢哋兩個簡直一見如故... 真係好朋友...

最後桐乃能交到同好嘅朋友呢?...
第3話 - 我的妹妹哪有這麼可愛

今集標題要最後先打出嚟...

桐乃嘅模特兒工作... 做得蠻不錯嘛...

果然女仔生得靚係易搵錢好多...

雖然成日鬥嘴... 但睇嚟桐乃已經同黑貓成為好朋友喇...

桐乃表演「SaveLoad大法」...

今集不乏令人會心微笑(當然要聽得懂)嘅對白...

高坂京介... 究竟係遲鈍... 定係當麻奈實只係兒時玩伴呢?...

弊!... 最壞情況出現!...

細妹嘅嗜好終於以近乎自爆嘅情況下被老竇發現!...

京介竟然同個妹出頭同老爸講數?...

成功保住梅露露... 但保唔住「妹妹Game」...

响最危急嘅時候... 竟然出現選項?...

解救嘅方法... 竟然係...

咁... 京介最後能否保住個妹嘅興趣同收藏呢?...

Ending... 好似每集都唔同...

次回... 俺之妹不可能去夏日Comike

進入小說第二卷... Comike果部份有好多好正嘅對白嫁...

呵呵呵...
俺妹好似同魔炮一樣咁受歡迎.....係日本方面.....
不過睇左幾集感覺一般:78:
第4話 - 我的妹妹哪有可能去夏季Comike...

第二次播出嘅Opening... 似乎每集嘅OP都會改啲嘢?...

真妹大殲 (真妹大殲シスカリプス)?... Stand by ready?...

包裹?... 槙島沙織... 誰啊?...

第4話就將個妹推倒?... 仲要响個妹啲同學仔面前?... 真夠激!...

為咗要氹翻個妹... 就要帶佢去夏Comike?...

似乎幾好玩咁喎...

京介似乎幾萌Maid...

黑貓嘅言論幾時都咁正...

除咗把口... 黑貓响另一個領域上都很強大...

竟然响喱個時候撞到...

咁... 之後會點呢?...

次回... 我的妹妹的親友哪有這麼××

有睇原作小說嘅都知道Comike果段有唔少好玩嘅情節... 但TV版就草草飛咗... 而本來去Comike之前會有一段關於京介同麻奈實嘅事件... 要等到第6話先至講翻...

呵呵呵...

小櫻上
多謝介紹

剛剛看完第4集,發覺今集真係好好睇同好好笑~
thx:71: