Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [TV動畫]《我的妹妹哪有這麼可愛!》- Ture Endig第15話發送!

第5話 - 我的妹妹的摯友哪有這麼××

OP又改咗啲...

承上回... 桐乃响Comike會場外被綾瀨遇上...

仲被綾瀨發現佢御宅嘅興趣...

(話時話... 排咗成日先買到嘅珍貴同人誌咁樣掉晒落地仲被大雨淋濕晒... 好赤啫...)

兩兄妹為咗喱件事打交?...

唯有試下同綾瀨講啦... 但其實瀨係一個又主觀又頑固嘅女生...

都係三口六面講清楚喇...

桐乃亦鼓起勇氣向綾瀨表白...

但似乎都仲未得... 唯有出動絕招...

死貓就食咗喇... 究竟京介能否幫桐乃同綾瀨和好呢?...

次回... 我的青梅竹馬哪有這麼可愛

輪到講京介身邊嘅人喇...

呵呵呵...

小櫻上
:73:謝謝小櫻報料...己經開始收看
最近看那些輕小說改的動畫都有一個問題,就是太怏和勁CUT.....
D劇情好似飛禁快,好多細節都冇講(如那位女僕小姐D劇情就冇晒)

另外動畫版表現手法不太好, 我還期待京介會像涼宮的阿虛般成日吐糟.......

還有小櫻....那間Maid Cafe是現實中秋葉原有的,我去過,不要期望太高...............:56:
唔正常果個似係新垣綾瀨多D… :69:
#06 - 我的青梅竹馬哪有這麼可愛

今集嘅主角... 田村麻奈實

從各方面嚟睇... 都係桐乃嘅相反...

京介嘅青梅竹馬... 田村麻奈實... 一位極為平凡嘅女生...

但竟然只係「青梅竹馬」嘅關係?...

今次麻奈實邀請京介去佢開和果子店嘅屋企...

麻奈實嘅屋企人...

點睇都唔係青梅竹馬咁簡單卦?...

都訓埋一齊啦... 不如結婚啦...

至於我哋嘅可愛妹妹呢...

原作喱段故事... 幾乎連桐乃個桐字都無出現過... 動畫版追加翻桐乃知道阿哥過咗「果個女人」度過夜嘅反應... 真係...

如果唔話麻奈實係《K-ON!》嘅阿律(佐藤聰美)... 真係無人信...

次回!... 我的妹妹不可能是個小說家...

喱集某程度都幾有趣... 敬請務必收看...

呵呵呵...

小櫻上
今集勁爆對白?...

第6集溫馨治癒,超好睇~ :)

桐乃思念哥哥之情,教人動容… :63:
第7話 - 我的妹妹哪有可能是小說家?

喱集笑點唔少...

桐乃 vs 黑貓... 模仿大賽?...

喱局似乎黑貓贏喇...

「梅露露」覽賞會?...

似乎有啲糟糕... 但桐乃妳都唔使High成咁...

黑貓嘅評語...

係吐嘈Nanoha嗎?...

跟住係吐夏娜嘅糟嗎?...

Part 2... 流動電話小說...

真係唔明京介要咁低姿態...

嘩... 出書... 仲唔只寫一本添...

借啲依話要出外面幫小說取材... 但其實想約會?...

仲要扭個阿哥買聖誕禮物俾佢...喱個阿妹真係...

仲搞濕身... 要阿哥帶佢去時鐘酒店添... 真大膽...

之後會有CG劇情嗎?...

次回...

我的妹妹哪有可能動畫化?

桐乃嘅小說竟然受歡迎到動畫化咁誇張?...

呵呵呵...

#9 - 我的妹妹哪有可能動畫化

今集有新人物登場...

伊織。菲特。剎那... 桐乃嘅責任編輯?...

今集改得實在太犀利... 由桐乃本小說俾人冒名改為將小說動畫化... 而小說更由《妹空》... 變咗做《妹都市》...

桐乃與動畫製作負責人開會... 但被對方留難...

今集與其計較個故事改成點... 不如睇下喱套機械人動畫仲更有意思...

受挫不特止... 仲捱到病咗...

做阿哥嘅當然睇唔過眼要出手啦...

幫個妹出頭... 原來係使出「猛虎落地勢」...

原作「小說事件」... 係菲特做衰人... 今次就改為喱個男編劇...

咁最後結果如何?... 桐乃嘅小說會否如自己所願咁動畫化呢?...

最後一次人生資詢?...

次回... 我的妹妹哪有可能盡情地玩成人遊戲

究竟係邊隻工口Game呢?...
今集勁爆對白?...
小櫻 發表於 8-11-2010 11:30 PM

嘩~~~~掂~~~~好爆 :$

今集有新人物登場...

伊織。菲特。剎那... 桐乃嘅責 ...
小櫻 發表於 27-11-2010 12:37 AM

好耐冇聽~~~"猛虎落地勢"呢個名~~~~:x

今集有新人物登場...

伊織。菲特。剎那... 桐乃嘅責 ...
小櫻 發表於 27-11-2010 12:37 AM

又黎yellow~~~:46:
False Gundam Cafe.:58:
我的妹妹哪有可能盡情地玩成人遊戲

寒假最後一日?... 大家在做甚麼呢?...

綾瀨有Job...

黑貓在家湊妹妹...

喱位正在好高雅地High Tea的大少姐是...

咱們的主角呢?...

那麼... 主角的妹妹大人呢?...

竟然真的整天盡情地玩工口遊戲...

原作小說沒有的劇情... 反而今集比上集得有趣...

呵呵呵...

最終回喇...

「Good Ending」...係咩意思呢?...

所謂「最後人生資詢」...

竟然係要阿哥三更半夜去秋葉原排隊食西北風... 買一隻叫「我才不偷哥哥內褲」嘅工口Game!?...

仲要咁求法...

最後當然係...

果然係一個妹控度極高嘅哥哥...

喱度有一個應該第二季(有嘅話)正式登場嘅角色响樹...

但唔知係咪懶得請聲優所以一句對白都無...

兩個「好兄弟」嘅相遇?...

喱隻就係赤城要買嘅Game?... 好重口味...

買完隻工口Game返去... 仲要陪個妹一齊玩...

喱隻聽日飛美國嘅機票... 到底咩樹?...

咁... 係點樣嘅一個Good Ending呢?...

記得遲下仲有3話嘅網絡版Ending喎...