Toysdaily 玩具日報

查看: 6120|回復: 21

[分享討論] Star Driver 光輝之拓斗

故事簡介~~~~位於日本南方的翠綠小島,南十字島, 某夜, 一位名叫十拓斗的不可思議少年, 從日本本土一直游泳到島的沙灘,在漫天星空下結識了總角和子和進藤姿,並以新生身份入讀島上的南十字學園高中部. 可是,這個學園內卻隱藏著重大秘密,地底下長眠著約20具巨大的人形石像"Saibuddy",打著"綺羅星十字團"旗號而暗中活動的秘密組織,還有巫女們的歌聲,甚至拓斗自己也有不能對人道出的秘密.  :)

Trailer & 官網如下  
http://www.star-driver.net/trailer/index.html

很久沒有機械人片~~~期待 :handshake:
頭像被屏蔽
雖然機械人樣子很怪, 但好歹是BONES的出品, 應該會挺好看?
機械人好怪.................
5130243 發表於 20-9-2010 04:02 PM

我都覺得怪怪地~~~:cool:
雖然機械人樣子很怪, 但好歹是BONES的出品, 應該會挺好看?
手榴蛋包飯 發表於 20-9-2010 04:53 PM

希望好似天元咁~~~有d驚喜~~~:$
sailormoon robot .....
d機械人好樣衰...........
sailormoon robot .....
WalkerMachine 發表於 24-9-2010 10:57 PM

機械人個樣係唔多掂~~~~:ice:
d機械人好樣衰...........
cybaster 發表於 25-9-2010 01:04 AM

希望劇情吸引啦~~~~:die:
第1集已經有巫女被破~~~暫時黎講拓斗以超強姿態勝出~~~不過綺羅星主力未出過 :)
第1集已經有巫女被破~~~暫時黎講拓斗以超強姿態勝出~~~不過綺羅星主力未出過
黑色三連敗 發表於 3-11-2010 09:11 AM

我有點興趣知道十字軍那些cybody能否循環再用...
我有點興趣知道十字軍那些cybody能否循環再用...
手榴蛋包飯 發表於 3-11-2010 03:28 PM

應該可以維修再用~~~而且佢地背後有人妻大財團~~~應該冇問題 :he:
飛住咁睇左幾 集 ... 其實隻機械人 加入左 古代西歐 劍士 既 設計 (ie, 三劍俠/黑俠zoro/籃寶石王子 etc) 而 主角係用 2刀流 既 西羊劍 <= 我就真係冇咩 印象 有人會用 2 把 西羊劍 ...  算係 怪 得黎 又幾 新鮮 ...
飛住咁睇左幾 集 ... 其實隻機械人 加入左 古代西歐 劍士 既 設計 (ie, 三劍俠/黑俠zoro/籃寶石王子 etc) 而 ...
Vince 發表於 3-11-2010 04:06 PM

係喎~~~俾您咁講一講~~~個2把係西洋劍 :@ 2刀流西洋劍~~~:oh:
原來開&#21655;Topic... 咁就緊係要...

http://www.heroacg.com/archives/ ... %A1%E6%90%9E/page/3

呵呵呵...

小櫻上