Toysdaily 玩具日報

查看: 18713|回復: 32

[改造交流] Skull bike改造計劃~~(W BIKE拆解)完成!!早買早享受∼早改平幾舊∼∼(p.2)

話說小弟少少珍藏.. :35:見笑喇..但沒地方......而且已經選擇性買....若每隻都買....真的惹來投訴呢~~~

例如呢兩隻嘢...我就放不了入櫃了~~

話不多說....講返主題先~~~~當skull bike做限定.....w bike車尾又唻緊屈機的時候....
小弟都係受唔住想玩無得玩......但又默認笨大的營商之道.......於是只好買w bike唻改車喇.......

首先~~我哋要準備一部W bike~同一支..........

部W BIKE拆解~小弟建議從底部開始.....將後半車身車底兩塊拆開....再將"1"字件拆出...兩條細喉都可以拆到
...接著大家會見到三個螺絲孔~~唷?第三個呢?!大家拔咗"1"字件後...就會見到一個小正方形(油缸?)原來呢度有最後一個孔~~

由於時間關係....於是就可以見到咁:

(待續)
好多超人 @@ :he:
講到最緊張果度就暫完~~~:o
講到最緊張果度就暫完~~~
Somebody_Ex 發表於 14-9-2010 10:46 PM

貼多兩張囉~~HAHAHA

呢架車我當過眼雲煙算~~~唔想攪佢~~~:DD
Nice~!! 等下一集~~:shiny:

:71:等下一集
:71:
呢架訂左 , 等你成品
support!!!
等你喔!!!
支油係半消光~全光或全消光都唔係咁好~

這就是當中的避震了~~~

拆車輪問題比較難...

主要是從剎車碟那一邊的釘頭翹起~~                    然後開始噴喇.....
其實我覺得全部車最難的部份....是車輪~~是因為有一塊刹車碟......
那塊膠碟並不能拔出.....所以只好用包的方法.....避免沾上黑色.....但這亦會令車軩被油噴到....
或者有大大想到更好的方法~~~又由於我想把車尾燈塗上紅色...所以又封了它....

其實後車身已經噴得七七八八~~~~~記著!!!!不要希望一次成功~~~我都噴了三四次......
半消光是最合原本車色的~~~接近無分別......
悟飯變左車房仔!
正!很有心机,比我咁冇耐性實攪彎!
悟飯變左車房仔!
正!很有心机,比我咁冇耐性實攪彎!
Grimlock 發表於 17-9-2010 10:42 PM

其實有好多接口位畀我整斷咗...HAHAHA~
但合返埋佢時又唔係好覺~~~
弊~~~自爆添~~~HAHAHA~~~