Toysdaily 玩具日報

查看: 10489|回復: 18

[玩具報告] [FREEing] SPride.03 GANTZ BIKE (多圖注意)

我好鍾意 GANTZ 呢套漫畫,不過 GANTZ o既玩具真係少之又少,呢部由 FREEing 出的 GANTZ BIKE 係第一部商品化o既玩具,當然耍支持下啦!! (真係後悔當年隻誌上限定麗佳無買, 而家後追又太貴....唉!):die:

介紹一下部車先:
成部車質感: 一個字 - [膠],不過算是墜手, 輪胎可轉動的,好彩兩個 SEAT 位是橡膠製,唔係真係由頭膠到尾,但我最唔明,部車又唔係平,點解連一張貼紙都無,電單車把手又無扭油筒,得兩枝棍,頂!:angry::angry:

有時間的話,我會自己加少少舊化同改少少電單車部件上去,噴埋消光,希望靚仔返啦!:49:

唉! 唔講喇, 去相啦!

外盒

GANTZ BIKE 正體

今日為大家服務既司機係.....AXEL

爆發仔也要黎爆一爆....

搵新電試下先......我覺得新電幾 MATCH 部車.....

.

多戲收看
nice share :71:
靚車!有主角會更正,幾時會出?
$$$  :70:

成部車質感: 一個字 - [膠] --- This is usual FREEing quality, though this gantz bike looks really nice.
部車ok,不過真係貴.
其實都唔知figma 想點,出部車又唔出人,
都痴痴地嘅.
尼部車給我最深刻印像,玄野計沒緊身衣,坐後位打恐龍果關:66:

始終GANTZ是一部好作品,部車一話出,本來很想買

不過Figma除了麗佳,沒有再有消息話會出玄野計合 or 加藤仔同阿西 果D重要角色:79:

我本身喜歡GANTZ的男角使用一些裝備時,有一種緊張的表情:67:

還是等12''計 算:56:
Nothing to say and add marks for support!  :)

I'm also the one who collect full set of Gantz comics.  :shy:
回復 2# CUHUNTER

THANKS! :shy:

回復 3# 大懶熊貓

figma 再無任何 GANTZ 人物公佈......:die:

回復 4# roundbun

我第一次買 FREEing o既產品咋.....

回復 5# DIG

部車而家放o係電腦檯頭, 都幾型仔o既....我都希望佢出多 d GANTZ 人物

回復 6# 清仔~.~

男角我唔貪心, 玄野, 加滕, 西....夠了!   

回復 7# Douglas.M.Saint

WOOO...THANKS!德哥!  :43:
我成日覺得似Star Wars General Grievous 架車.
support support, I'm also waiting for Figma to release more Gantz characters...
Gantz 玩具真係少得可憐, 一套在日本咁受歡迎既漫畫, product 咁少真係好奇怪!
我都好鍾意呢套漫畫. 我都後高追隻原装PS2 game. 真係好好玩!! 隻game 日本二手店未必間間有,最後搵到都要yen8000!! 電話鈴聲都用出發前既歌!!
very cool bike:71:, shame it doesn't come with any figures. :36:
架車真係唔錯...
雖然有唔少的缺點, 不過買到心頭好始終係值得恭喜的事
不過唔明齋車冇主角...究竟 figma 想點...
希望 figma 快 d 出埋隻主角, 到時先可以玩人車合一...嘿嘿
迟些会入这架车,迟早会出其他要角的
開呢部車時是不是個頭要突出來看路面情況?
呢本野故事話改就改,大波打怪獸沒甚麼劇情可言,一般。