Toysdaily 玩具日報

查看: 11111|回復: 18

[玩具攝影] 男人做事八分判斷,兩分天意~MG RIDER SKULL

所謂男人做事,“八分判斷,兩分天意“,鳴海大叔你講呢番話真係型到冇朋友,所以為左支持真正的男人就買左個盒MG。。

這盒模型做得還不錯,可動部份幾多;雖然要補水口位的地方也有幾個,但在制作中最麻煩的有二部份東東,就是手碗和腳跟的銀�黑色配件,以及頂牛仔帽;因為是一件過完成,而又沒有水貼,只是張UGLY貼紙,所以決定重新上色,搞了一輪。。

男人要型,唔一定要CHOK出黎,海鳴大叔那種由內而到外,又由外番入內的冷酷外表,但又熱情如火的內心,讓小弟透過這盒MG向鳴海大叔致敬∼

要隱藏男人冷酷及溫柔的眼神,是帽子的責任

男人做事,八分判斷,兩分天意。你,明白嗎?

型的代價,就係踢蹆都要“禁”住頂帽∼

冇左頂帽的RIDER 大叔∼

來,細數你的罪惡吧∼

謝謝觀賞∼

nice model. especial the last shot "來,細數你的罪惡吧∼"
But I don't like Rider, no need to support Bandai:34:
大大的作品
完全沒有令嗚海大叔失色

GOOD~!!
謝謝兩位讚賞∼{:3_144:}
不錯~不錯~
肚子第2節好像是裝反了喔...
不錯~不錯~
hasegawa 發表於 10/5/2011 17:24

係喎....  :50: 近腰帶果節拆番出黎倒轉裝過 :77:
好鬼型:love:
我又黎!!

border=0 />

你用咗咩噴黑色?
我之前用雙星黑:72:
依家用mr.color 33消光黑:71:噴出來超正
嗚海大叔~~ support support 呀~~
呢隻MG 幾靚架~~
我入左BM都忍唔住入多隻MG黎支持SKull
Ching, 想問下有反光既金屬銀色, 邊一隻較好... (以嘖罐計, 因我冇嘖槍), thanks.
不錯~不錯~
hasegawa 發表於 10-5-2011 05:24 PM

謝CHING,原來我又LOW B左。。。。等陣轉番來先;另CHING,你ICON的圖好正呢。那個是台灣霹歴劇場的人物呢?我很喜歡的。。。

我又黎!!

border=0 />
167169 發表於 10-5-2011 11:33 PM

CHING,你隻都好型呢∼呢個POST就黎可以成立”鳴海大叔應緩團香港分會俱樂部“是也∼HOHO

你用咗咩噴黑色?
我之前用雙星黑
依家用mr.color 33消光黑噴出來超正
kanono 發表於 11-5-2011 03:04 AM

OH...我只是用了MR.COLOR 的2號BASIC 黑油+一層消光∼所以出來同你用33號一樣的∼英雄所見略同喲。

嗚海大叔~~ support support 呀~~
呢隻MG 幾靚架~~
我入左BM都忍唔住入多隻MG黎支持SKull
simling 發表於 11-5-2011 01:20 PM

我反而沒有入BM呢。而BM我只得BLACK同V3,現在最想買的是HT的JILL姐∼∼HOHO

quote]Ching, 想問下有反光既金屬銀色, 邊一隻較好... (以嘖罐計, 因我冇嘖槍), thanks.
澄澄老豆 發表於 11-5-2011 06:26 PM [/quote]

CHING,我那隻也只是MR.COLOR普通的8號銀油,你沒有噴槍,8號油有噴罐的,或者如果手油的話8號仔都可以,只是不要太杰�稀就可以。。。希望幫到你∼
請問頂帽有冇HIGH花個頭D油@@?
nice ~ :71:
支持,有chok來左都唔型xd