Toysdaily 玩具日報

查看: 6912|回復: 27

[分享討論] 人生第一隻 Medicom 12" Eva 綾波麗 [少許失望]

今日購入人生第一隻Medicom 既12" ~~:43:  Eva劇場版 破2.0 再版的Rei
講真,係Toysdaily...已經見各位大大提出M記好多既罪狀...:50: 但無奈自己鐘意Eva ,而且新版 Rei的面相仲非常吸引:30: 所以就敗了下去~點知....................
去到預訂既舖頭取貨啦~揀左3盒...1盒左、右身唔對稱...1盒件衫D皮既一撮地方有d一點點既藍色...最後一盒ok比錢~點知一開盒...發現.......無左個Stand!!!!:53:

估唔到要近四位數字既"玩具"...竟然可以放漏個stand比人...同舖頭講返...佢話一開膠紙....就唔可以當新貨一換一,要去代理搞....
算啦,無計!!又心急玩~去第二度即刻買返個Stand.....:31: ,仲有由於全身包膠既關係....可動性.....奇低。 我都好想知Medicom D Rider係咪都係咁...

彈完讚下先~~面相真係一流~~雖然無左之前既味道,但我鐘意依家果樣多D!!另外,可動性就無乜,不過就咁放係度已經好靚!哈哈~~而且Detail位都不錯~~(不過Q.C嘛...就....)

講完咁多廢話~~去幾張相先~~!! (很少發帖…如果有咩錯誤,請見諒)

盒面Boxart

全身

近照

後話: 等待明日香的再版~~~
pm我邊間野咁賤,少件都唔肯換.
等我小心呢間野.
12吋咁貴,下次要小心睇下有冇少件喇.
同埋去大舖買會有保障.
pm我邊間野咁賤,少件都唔肯換.
等我小心呢間野.
12吋咁貴,下次要小心睇下有冇少件喇.
同埋去大舖買會有保 ...
GunBuster 發表於 12-9-2010 02:00 AM

已PM你,因為我無諗過M記可以連個stand都無入落去…尤其是…配件除左一對手就係得個stand!!買咁多玩具都無試過既.....反而差唔多最貴依隻就中招....好無奈!
可能我行左出去舖頭先開盒啦…剩係"Meet"左膠紙佢都話無得換喎…依家自己買左個鐵既stand都好平~~不過再黎緊隻明日香,我唔會再去果間買啦....好無信心!

大大有無好介紹XD~
我買過十多隻Medicom 12吋.都未試過少件.
亦都未聽過會少件.(斷手斷腳甩色就聽得多)
我懷疑間舖抽起左.
有可疑...請pm我都想知...
:80:又是真係幾令大大失望,加上大大又唔好彩,第一次就失stand....
:67:有關可動性,大大也應知絕不要奢望,

:73:不過如大大對EVA有愛,此隻面相應可以挽回不少分數,既愛EVA,又何以不收此哩
買 Medicom Eva??!!  我寧願買 Kotobukiya Eva.....:DD
Re: toysfans 已pm
Re: 影武者 已pm
Re: Gretzky99 壽屋我都有買...雖唔可動,但造形一流~~:43:
依隻可動性真係唔敢奢望…眼見人地HT的.....但係有愛無辨法啦:42:

Medicom真係有種可一,不可再既感覺...哈哈哈 (但還有明日香要入XDD")
頭像被屏蔽
Re: toysfans 已pm
Re: 影武者 已pm
Re: Gretzky99 壽屋我都有買...雖唔可動,但造形一流~~
依隻可動 ...
kyousuke 發表於 12-9-2010 12:07 PM

也PM我please
也PM我please!
M記EVA........我買唔落手。。。。:45:
Re: keio647 已PM
Re: Lanchaichai 已PM
Re: samuellam 其實我都掙扎左好耐先買...我依家諗住買埋明日香儲埋一對就收手啦....畢竟性價比較低,又無咩配件跟...
個STAND冇乜用的...
頭像被屏蔽