Toysdaily 玩具日報

[分享討論] KamenRiderOOO 中字3話更新

第二十四集羅~
今集輕鬆過癮。

下集我諗開始入ankh既迷羅~
希望唔好暴走,繼續保持水準啦。
雖然唔係 ...
原罪 發表於 28-2-2011 06:55 AM

雖然的確唔係話十分好睇,但我覺得整體都唔錯呀,都算有追看性
每個禮拜或多或少都有期待下一集嘅感覺

今集幾過癮呀~ 搞笑得嚟又唔會覺得低B~~
比奈chan講 "YA~ MI~ I~" 果陣好過癮~ XDD

另外!出現喇!RX生體嘅液體form!!
果然,OOO就係平成RX??
雖然的確唔係話十分好睇,但我覺得整體都唔錯呀,都算有追看性
每個禮拜或多或少都有期待下一集 ...
Devil_Fudou 發表於 2-3-2011 06:30 AM

我就其賞睇到有d悶..但今集又超爆笑..UNKH叫隻greed等等..隻Greed無奈地坐係度等個shot笑爆..連KXL字幕組都惡搞埋一份..內容不便寫出..:DD

比奈chan講 "YA~ MI~ I~" 果陣好過癮<--仲好cute tim ar~~:love:
我就其賞睇到有d悶..但今集又超爆笑..UNKH叫隻greed等等..隻Greed無奈地坐係度等個shot笑爆..連KXL字幕 ...
takeshi 發表於 3-3-2011 12:37 AM

咦?我睇個字幕無既?我都係搵kxl.........
比奈其實幾靚,好靚講唔上,但一定順眼。
比奈其實幾靚,好靚講唔上,但一定順眼。
原罪 發表於 2-3-2011 12:20 PM

但我覺得近呢幾套拉打&#22021;女主角都係闊闊地面:x
原罪 發表於 2-3-2011 12:19 PM

係囉~ 我都係喎~ 定係講緊Ankh想搵水淋映司果陣呀~?
原罪 發表於 3-3-2011 01:19 AM

係囉~ 我都係喎~ 定係講緊Ankh想搵水淋映司果陣呀~?
Devil_Fudou 發表於 3-3-2011 02:43 AM

yesyes係ar~...你條XX...你K了我多少下..呢D說話真係好襯Ankh的性格...:DD又好港式
yesyes係ar~...你條XX...你K了我多少下..呢D說話真係好襯Ankh的性格...又好港式
takeshi 發表於 3-3-2011 11:09 AM

我就覺得「俗」得濟。
不過呢段真係過癮,睇到ankh被映司不停打,但仲面無表情…
我真係覺得奇怪…
之後既發展,真係好喜歡。

今集真係幽默,kabuto既編劇唔該睇下啦。
佢係第11位平成拉打?
RX?
咁之前既「銀色幣」算唔算機體?
我就覺得「俗」得濟。
不過呢段真係過癮,睇到ankh被映司不停打,但仲面無表情…
我真係覺得奇怪…
...
原罪 發表於 3-3-2011 10:38 PM

我都覺得吾應該譯得甘俗ge:( (日文都係講..&#12362;前)..全完係佢地自作,以往佢地都吾會甘做..所以話佢地今次都配合劇情惡搞一下..:DD

睇甘耐覺得Ankh條氣谷住甘耐..覺得係時候爆下粗la~~:DD..所以覺得好正..
佢係第11位平成拉打?
RX?
咁之前既「銀色幣」算唔算機體?
原罪 發表於 3-3-2011 09:39 AM

「銀色幣」? Birth?

希望打後OOO身上會有多d RX&#22021;reference啦
W都係last果集先確定到Joker係平成Black,相信Skull亦算係平成Shadowmoon
「銀色幣」? Birth?

希望打後OOO身上會有多d RX&#22021;reference啦
W都係last果集先確定到Joke ...
Devil_Fudou 發表於 4-3-2011 01:07 PM

「銀色幣」…我講核心硬幣。
即係大象,猩猩那些…用完好硬,打唔入…
係咪等於機體??
「銀色幣」…我講核心硬幣。
即係大象,猩猩那些…用完好硬,打唔入…
係咪等於機體??
原罪 發表於 4-3-2011 10:53 AM

牽強d喎
今集正呀!期待下集。
佢終於做到令人期待既層次,唔錯。
我都覺得吾應該譯得甘俗ge (日文都係講..&#12362;前)..全完係佢地自作,以往佢地都吾會甘做..所以話佢 ...
takeshi 發表於 4-3-2011 09:38 AM

其實唔止一次了,如果有其他字幕我都唔打算睇佢:44:特盟又鐘意幾集先出一次,仲分分鐘爛尾