Toysdaily 玩具日報

查看: 7700|回復: 20

[個人收藏] SDCC GI Joe Sgt Slaughter (多圖注意)

話說5月時已經知道Sgt Slaughter會係San Diego Comic Con發售, 諗住今年香港動漫節有機會入手啦, 點知係無既. 就諗住有機會係SDCC完後, HTS到有得賣啦, 點知坐左成晚等等得個吉, 結果都係要破費高價入手.

好喇, 做下少少角色介紹先. Sgt Slaughter, 當年亞視譯名: 史洛拿沙展. 官階為教官, 專門負責訓練隊員.
孩之寶係85年邀請佢真人加入GI Joe. 無錯, 因為Sgt Slaughter係真有其人, 佢係1個摔角手. (Sorry各位我對摔角界既歷史同來龍去脈無乜興趣, 如果大家有興趣了解佢, 可以到以下links: http://en.wikipedia.org/wiki/Sgt._Slaughter , http://sgtslaughter.moonfruit.com/ )

舊版玩具有好幾個造型, 最先係摔角手look.

之後就係卡通入面出現, 要買起佢, 好簡單, 連埋佢架座駕一齊買啦.

今次出版既紀念版, 都係仿傚舊版, 出呢2個版本.
USA Version

心口件衫有USA字, 有條冠軍腰帶, 有招牌教官棍, 1支咪

Triple T Version
跟足當年電視版造型. 呢款就跟機槍及左輪各1支, 亦有招牌教官棍

大家可以對比下唔同年代既分別.
Sgt Slaughter: 各位好, 你地覺得我邊個Version靚仔D?

我以前都好威架, 睇下孩記當年既CM
http://www.youtube.com/watch?v=EUbgVzMboKs
又試下坐戰車會點呢?

都無乜大問題!
Sarge: 我話晒都係摔角冠軍, 你班毒蛇黨係度攪攪震, 真係打得少!

Sarge: 俾你見識下乜野叫折腰鎖啦!
毒蛇黨首領: 唔好呀, 救命呀!
士兵們: 我地都自身難保, 哎呀!

Sarge: 哈哈, 睇下我, 寶刀未老! 阻住晒阿叔我慶祝生日, 抵你班友仔有今日. (註: Sgt Slaughter真人係8月27日生日)
其實今次出既呢2款Sgt Slaughter, 個body都有D特別.
1. 左手有佢既招牌手指指;
2. 佢有個大肚腩, 好貼切佢現時個真人look;
3. 雙手手腕位置有多1個關節位;
4. 心口哨子可以除下.
美中不足, 咪就係無得除帽! 失敗!
今個星期一, 823, 可以話係香港近年來最黑暗既日子.
我希望遇害既人士, 能夠安息; 生還既人士, 希望你地能夠忘記傷痛, 從新振作; 接受治療既人士, 祝你地早日康復!
我都係當日電視機前, 目睹整件事既其中1人. 見到當時既情況, 既難過又憤怒. 我呼籲各位有心人, 希望各位能夠申出援手.
最後祝福各位, 希望各位能夠走出黑暗, 邁向光明!
怨念物呀~~~~ :no::no::no:
唔錯丫.

WWE身形美形d, 但呢隻比較合GIJoe 比例多d.

因為嚴重訣貨, 聽講可能有另一個途徑再出.

如果有機會, 少d parts 都買隻離玩下.
唔錯丫.

WWE身形美形d, 但呢隻比較合GIJoe 比例多d.

因為嚴重訣貨, 聽講可能有另一個途徑再出.

如 ...
Duraxyll 發表於 28-8-2010 11:00 AM

真架?!!........係嘅話就真係好消息了........:handshake:
GI Joe 也收了少少
但覺得 movie 造形 比較吸引
真架?!!........係嘅話就真係好消息了........
joeyjoyee 發表於 27-8-2010 10:34 PM

http://www.hisstank.com/gi-joe-n ... etail-in-2011-9780/
回復 12# Duraxyll

無錯, 真係跟足GI Joe比例, 佢個大肚腩真係幾寫實.:34:
至於明年再出, 我真係諗緊會唔會係Slaughter's Marauders version (話唔定係7pack).
不過現在乜都唔知, 真係要睇下Hasbro點玩.:38:
頭像被屏蔽
回復 14# 無明
終於見到你蒲頭喇!:help:
近況如何?:65: