Toysdaily 玩具日報

[其他] 悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友

全日都有留意事態發展.........:42:.....而家都訓唔到.......見到生還者梁女仕憶述丈夫的英勇犧牲及對家人的愛..........我們常掛在口邊的愛是多麼渺小呢!...珍惜所愛吧!願事件離世者安息........
懦夫! 唔理你以前點好, 你今日做得出呢啲事, 亦證明咗你骨子裡係何種人, 我好懷疑你以往嘅功績係點得來同實在有無俾人屈...我好相信一個好警察喺任何情況下都唔會濫殺無辜! 怨有頭, 責有主, 邊個搞你咪搞返邊個, 點解去搞啲完全唔閼事的人, 在者身為警察你都知係無可能喺做完呢啲嘢之後復職! 只懂欺侮弱小, 同啲無惱0靚仔有乜分別? 從電視虹畫面所見, 我好相信佢唔係處於精神失控的狀態! 之於啲賓賓差人...收黑黑就叻, 叫佢地去搏命救人?     要俾呢啲事發生, 我地又做得啲乜嘢呢...只好看開一點, 好好的過每一日, 平安的日子不知會幾時完, 現在要好好珍惜身邊的人和物。
R.I.P:42:
RIP
RIP

各位大大唔好怪小弟頭先激動咗一D......
因為頭先一直睇新聞......不禁就覺得D警察咁廢.....
就諗起可能佢地的老婆都有機會係香港做野......佢地都係用香港人的錢....
但佢地的工作態度,能力,完完全全令我好憤怒!!!!!仲要有咁多人傷亡........真係好嬲!!!!
深切悼念,深切哀悼
admin可否將td logo轉黑...以是一種悼念...:64:
咁多挾持人質事件, 呢次真係 TOTALLY UNACCEPTABLE!!!

願死難者安息
當然地,我們不是香港政府,
我們不用為事件作出任何官式哀悼,
我們不會在家下半旗,我們可能不會直接找到死者家屬
說一句安慰的話,但是,我們是網上的一員,
我們可以留下文字,道出由衷的哀痛,
既然有人和我們同感,先行開了帖,
就容我們留下這些傷情,因為我們都是香港人,
都是網絡的一員,覺得被阻住睇電視或阻住上網的朋友,
關電視關電腦早點靜靜去睡就是了,其實這個帖早沒有你的事了,
全香港就是在你面前停止了幾個小時,今日就是發生了這種大事,
你沒電視看或什麼不滿就是這種微不足道,沒其他意見就早早去睡吧!
不過,也求求你別剎有介事的,發表這叫人嘩然的話,然後等待回覆

這種行為就是可恥!

本人對客死異鄉的港人深表哀悼,
對帶著哀痛回港的人質們深表慰問,沒什麼好說了
菲律賓政府根本係自私,唔肯向槍手低頭,如果班人係菲律賓人就唔會係咁
RIP
一放工翻來就睇到呢單新聞...個心好唔安樂..特別一開始聽到話D人全部被殺個時.....我差D喊出來
頭像被屏蔽
剛剛起身見到新聞入面o既一位女生還者講述事發經過, 而當時佢仲未知道佢有兩個女都過o左身, o個心真係好唔舒服好"up", 佢丈夫已經過o左身, 如果知道埋兩個女都遇害我真係想像唔到佢會點......:42:

p.s. 睇過勢呢單野菲律賓政府都係不了了之o架啦, 港府聽命中國, 中國又驚俾人講威脅論又同附近國家 (包括菲律賓) 嘈緊南沙主權, 仲點會有追究同指責o丫?:53: