Toysdaily 玩具日報

[其他] 悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友

梁太既仔女係21歲,14歲 ,12歲
莫探員 發表於 23-8-2010 08:54 PM

呢度話21, 18, 14     http://cablenews.i-cable.com/web ... .php?news_id=340501
不過係18定12都好, 只希望佢可以無事......
昨晚收工後在茶餐廳食晚飯,一直看著電視報導,感覺非常不開心

一班人好好地一個快樂旅程,變成悲慘經歷

願以去的人好好安息,倖存者及死者家屬早點走出陰霾
深切悼念..... 希望死者早日安息 ....

我以為TD全部會員都係人類,原來有隻畜牲都係會員!

又停一個節目啦~
左住看電視﹗﹗﹗﹗﹗
D-E-V-I-L 發表於 23-8-2010 09:25 PM
我都唔係d鍾意搞事既人, 但係見到呢條廢柴我真係忍唔到
Devil_Fudou 發表於 24/8/2010 09:48 AM

客觀D去分析
佢毒罵既對象係可以唔存在
但你罵他的對象就係不可能唔存在的
以這去作比較
其實你的回應還比他過份

再別說什麼屋企人俾人咒都係他害的
這使我想起收數的人要個欠債的爸爸選擇老婆定個女賣落去還債一樣
話就話係爸爸欠債所以才有這局面
但係點也是收數的人所做的壞事

其實我只希望見到一些(搞事)既人時
你可以唔理佢
或者不帶惡意地說出他的不是就可以了
如你做返同佢一樣既行為
菲警之無能是傷亡人數眾多的主因!
想突襲上車被擊退後無後續計劃
只是將槍手迫向死路找人質陪葬!
雖然我哋做唔到什麼,但希望死者得到安息!
一次旅行變成地獄 如此的日常卻被這樣的打破 雖然不敢說能完全體會到被劫持的同胞的心情,但是沉痛的心情是絕無虛假 但願死者安息 生者能儘快從陰影中走出來!
rip
RIP ~
:sad: R.I.P
回復 247# 玩具Kenny

Devil_Fudou大大都系一时火起而已,大家都是为了悼念死者,出发点都一样。
願死者們R.I.P.,睇到都令人心酸:64:
睇埋其他forum,有人覺得罪魁禍首除左個魔警之外,

就係個話全車人質已被擊弊既旅遊巴司機~~

正如其他forum所講,香港都夠時間派P.T.U過去救人
回復 248# samlka

d菲警真係唔專業,睇電影都知要派出SDU行動,菲警行動拖泥帶水,我去打Wargame有個頭盔佩帶,電視上見有d菲警頭盔都無就去救人,真令人氣憤~!!!