Toysdaily 玩具日報

[新聞] 嘩!... 咁大單新聞都無人講?...

:blame:
無興趣~
而且左住看電視~
唔覺得係有幾大件事~
D-E-V-I-L 發表於 23-8-2010 09:15 PM

呢D仲係人話嗎....:blame:

:67:剛睇完新聞精華片段......班"菲特"真係好廢.....明明有機會了結事件....例如下午槍手釋放一位老人質時站在車門口指令這人質離開時機槍不是舉起而是掛在胸前......整個人無遮無掩....又話四處有神槍手......佢地死晒去邊....莫非驚眼界差打中人質而唔係槍手..... ....如果要救人質就要明白槍手嘅心理狀況....."菲特"嘅一舉一動足以影響人質嘅安危.....畏首畏尾又拖延太久只會令槍手更加不安......係救就動作要快....無信心就徹退重新步處.....似進非進...似退非退著實兒嬉.....槍手亂槍掃射人質造成嚴重傷亡"菲特"應記一功......
:67:班特警真係好廢!成班都雞手鴨腳!拖咁耐班死傷者剩係流血都流死啦
呢D仲係人話嗎....
ekim11 發表於 23-8-2010 23:31

唔使理牠啦...漁護署日日都收到有流浪狗搔擾人,由牠吠啦:67:
咁大個廣場,冇遮冇掩...set 幾個有夜視既 sniper 一早攪掂啦...睇見的特警真係火滾... 要用冷血,涼溥說話引人注意真係可悲...
咁大個廣場,冇遮冇掩...set 幾個有夜視既 sniper 一早攪掂啦...睇見的特警真係火滾... 要用冷血,涼溥說話 ...
巴武藏 發表於 24-8-2010 12:45 AM

係喎,其實我見個槍手成日直出車門口,一個sniper都KO佢啦
真係最差勁既處理手法,可惡,嬲!
以下
don't talk to devil
:oR.I.P
9 個啦......

R.I.P. 同時亦多謝呢班執行所謂營救行動o既 "菲特",
佢地真係 Good job, 竟然可以咁樣 "救" 人質,
同時亦令我見識到菲律賓果D所謂特別冇種部隊係幾咁無能同廢柴

完全唔可以理解同唔可以接受點解可以搞到有咁既結果!
完全唔可以理解同唔可以接受點解可以搞到有咁既結果!
太歲 發表於 24-8-2010 03:03

比人叫得做 "特別冇種部隊", 你認為佢會叻得去邊?!
15-6=9
重差9個~
D-E-V-I-L 發表於 23-8-2010 09:06 AM

你都戇X9!!! 鬼唔望你d屋企人遇到相同情況!!! 我第一個上黎笑你有報應!!!!!!!!!
睇你到時係咪仲咁想睇劇集!!!

你唔止影衰Devil呢個名!!!!! 你仲影衰晒所有香港人同中國人!!!!
這段片段是救人質最後一輪掃射的片段, 也是所謂sniper把槍手''殺掉''的一幕
大家仔細看看大約0:05~0:07的右上角, 車子的車門有人跌出來
其實sniper開槍前槍手已經死掉 (為什麼會認為那是槍手?因為事件後已確認死在車門­ 前的是他)
然後就在槍手死後, sniper就立刻亂開20多槍掃射車內的人質
以sniper這樣密集的射擊, 沒打中人質的機會較低
http://www.youtube.com/watch?v=FYxXNrGdXDA&feature=related