Toysdaily 玩具日報

查看: 8848|回復: 12

[新品消息] 《 鐵 血 戰 士 S 》 三 隻 血 獸 會 陸 續 登 場

HT血獸重出江湖!!!

HT 1/6 Berserker Predator

推出日期︰今年第四季
*圖中為試辦款式,與正式推出的版本或有少許分別

驚慄科幻片《鐵血戰士S》終於上映,好唔好睇見仁見智,有人覺得好血腥,亦有人話劇情超爛。不過姑勿論拍成點,一眾血獸Fans晨早將注意力放喺周邊產品上,最注目一定係Hot Toys炮製嘅血獸大佬Berserker,足足14"高,夠晒嚇鬼!

高元祖成個頭

《鐵血戰士》同《異獸戰》都算得上係HT最好賣、兼升值潛力最勁嘅產品線,唔計半胸像、全身像,單係1/6 Figure已經超過10款,仲衍生出女版She Predator,到底出完未?《鐵血戰士S》正好為HT注入新元素,率先登場嘅係血獸隊大佬Berserker Predator,面相夠晒樣衰兼兇殘,仲設有開合兩副牙骨,神態捕捉得唔錯。而且Berserker屬於血獸中最強悍嘅一族,體形比元祖血獸(Classic Predator)更高、更大隻,所以HT專登整咗個14"Body,拍埋舊血獸身邊,幾乎高出一個頭,氣勢殺晒!

事先張揚
除咗Berserker,HT喺今年動漫節仲會推出Guardian Predator會場限定版,造型跟番第2集,送埋氧氣罩、外星怪獸骸體及長矛等豐富配件,每套售$1,180

Body有成14吋、35cm高,比標準1/6 Figure高成個頭,不過關節得番22個,擺甫士總係差啲。

左邊膊頭設有加農炮,可以有限度咁左右擺動。

蜥蜴皮最難搞
除了大隻咗之外,Body組裝同以前有好大分別,舊版經常將胸、腹分開處理,今次上身就披咗一層軟膠,據造型師Joseph Tsang表示,咁做可以避免關節外露,令整體嘅皮膚紋理趨向一致。Joseph又透露,新血獸由設計到首辦完成,足足花咗三個幾月,皮膚上嘅蜥蜴紋理,仲係人手逐刀雕琢出嚟,而且今代血獸嘅顏色有強烈對比,塗色方面用咗好多工夫。配件係唯一嘅不足之處,除咗一對手掌及一副人類骸骨外,就只有面具及三把手刀替換,玩慣大堆頭配件嘅Fans未免失望。特別一提,今集另外三隻血獸亦會陸續登場,買齊全套嘅話,一定炒得起!

每隻血獸例牌有個Jacklock頭,身為血獸大佬當然唔少得,呢部分用軟膠製成。

Zoom埋啲睇,皮膚上嘅蜥蜴紋真係好鬼複雜,難怪造型師話係最困難嘅製作部分。

右手可以裝手刀,不過唔似電影咁識得伸縮,長短要自行更換。

今集血獸愛打拳腳交,高科技武器欠奉,配件自然少得可憐。

回復 1# Gretzky99

Thanks 圖片及資料...
內容又話用軟膠body喎... 咁類面咪即刻有關節lor ?????

呢隻野, 越睇越熱血肺騰.
如無意外, 同 300 一樣

腰部可以稍為移動 :51:
估唔到呢隻Berserker predator令到我跌左入predaror坑......
It very detail!!
:55:好想買!但買完一定比屋企班女人小到我暈
估唔到呢隻Berserker predator令到我跌左入predaror坑......
neweasonlss 發表於 19-7-2010 13:04

上次隻P1都忍得到....今次呢4隻真係忍唔到,始終都要買P1...
好想買!但買完一定比屋企班女人小到我暈
大舊金 發表於 19-7-2010 13:20

開左個頭先,呢隻我都係第一隻....

放住係個櫃後排,唔太覺眼,女人慢慢會習慣....
持 續 落 毒 ..... :34:

開左個頭先,呢隻我都係第一隻....

放住係個櫃後排,唔太覺眼,女人慢慢會習慣....
Jimy 發表於 19-7-2010 01:27 PM

JIMY 我第一次predator 都係在最後一排死角位. hahaha
呢招係得架 ∼∼

FALCONER 會唔會跟隻hawk like robot tracker ?:76:

Tracker出場2分鐘都冇= =", tracker會唔會出埋隻狗.....雖然隻狗吸引力唔大....太樣衰:80:
3隻入面得berserker最正, 出場又少既tracker, 就睇下HT點出令到多D人訂:67:.

如果出埋隻元祖就入硬.....因為MISS左上隻P1:44:
HT血獸重出江湖!!!
HT 1/6 Berserker Predator
推出日期︰今年第四季
*圖中為試辦款式,與正式 ...
Gretzky99 發表於 19-7-2010 10:28 AM

隻死人guardian已經炒到死千(日圓計).. 我都算係呢條line 的忠實fans, hottoys 做乜咁樣整鬼我呀. 出乜鬼會場限定版呀頂
繼續出齊佢,最好加番d地台....好想好想要p1"透明漸變現身"ver.