Toysdaily 玩具日報

查看: 6477|回復: 15

[個人收藏] 向"ARGO"行動的幕後功臣之一,七十年代的科幻創作致敬!!

看了"ARGO"救參行動,片中啓發救人計劃的,竟是七十年代的科幻片,人猿襲地球!!:34:

片尾,更出齊30多年前的Starwars 3.75" figure, Star Trek玩具等,即刻令我找返佢地出來!!:35:

攞返出來再看一下,發覺原先用防水膠袋載好了的
1977年Starwars 3.75"公仔,不知從哪裏來的一點黄色積。

連忙也馬上用清水再去一去積,再抹一次。

白色的膠化黄了,已不能回頭,只能望住佢地慢慢地再變黄。

八年前買入時還白白的,現在已昏黃。

畢竟已經是三十五年前的出品,還能做什麼呢?

永遠懷念!!!昔日玩具!!!:67:
節哀順便...................... 心表遺憾...........:o
:36:輯相好有味道…
ARGO套電影真係好精彩!!值得一看.
今次的照片真多效果呢:shy:
ARGO套電影真係好精彩!!值得一看.
warxv 發表於 21-11-2012 09:56 AM

《ARGO救參任務》班艾弗力功力勁
新聞連結:
http://s.nextmedia.com/apple/a.p ... =462&a=18077351

真的好睇。

如果能在六人對弗力的信任方面多加着墨,

个人覺得会更仔細。

:64:
今次的照片真多效果呢
手榴蛋包飯 發表於 21-11-2012 06:11 PM

是的。雖然我又重新打抹過,但膠黄了也無法。

只有用效果摭醜。
果然係 starwar fans 充滿童年回憶:handshake:
果然係 starwar fans 充滿童年回憶
@rtoo 發表於 23-11-2012 09:14 AM

@rtoo兄,

如果你也有一樣的美好回憶,請也分享一下吧。

Starwars在此並非主流,没有太多人重視,亮圖吧!:64:
Argo!!

竟然得到Oscar最佳電影!!!!

實在意料之外。:66:
Argo *beep* Yourself :he:
唔怪得頒獎禮開初就搵左Captain Kirk(William Shatner)玩視像通訊
如果係best picture, Argo個故事應該係最引人入勝
係一個荒謬既計劃之下不斷既緊張氣氛可能係呢套戲最成功之處
配樂,剪接應記一功
完成度麽高
故事原本强補足演員無既張力,尤其六人張力不強

p.s:其實我想Django Unchained攞best picture,原因係演員表現超晒班
Argo *beep* Yourself
153joker 發表於 26-2-2013 10:01 PM

九龍城一時裝店

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Argo#section_language
Argo--- 希臘神話中尋找金羊毛的船。