Toysdaily 玩具日報

查看: 7546|回復: 18

[新聞] NBA大帝轉投熱火騎士球迷燒球衣洩憤

美國NBA,大帝勒邦占士下季由克里夫蘭騎士,轉投邁亞密熱火。占士接受電視特備節目訪問時,公布這個消息。他說,訪問前不足廿四小時,才決定去向,又承認對自己來說,勝利相當重要。占士將夥拍韋迪及保殊,協助熱火衝擊總冠軍。大批騎士球迷表示失望,焚燒占士的「23」號球衣,又向他的巨型海報擲石,宣洩不滿。在酒吧集體觀看占士直播訪問的球迷,表現鼓譟,有人甚至落淚,有球迷指,占士的決定等同向他們面上吐口水。

heat=美國隊

但3個分別係熱火,速龍,騎士既大佬,合唔合作到呢:?

但留係騎士以現時果班球員, 就真係好難得總冠軍o
但留係騎士以現時果班球員, 就真係好難得總冠軍o
bbf1125 發表於 9-7-2010 12:43 PM

其實都唔錯啦,又有個摩,奧尼爾,大z,華列祖...係個教練既問題姐........

佢咁樣走,克里夫蘭d人實唔放過佢~
咁獨食,去邊隊都係一樣....:67:
咁獨食,去邊隊都係一樣....
verywai 發表於 9-7-2010 03:42 PM

保殊唔會既...
最驚就係wade同james姐....
硬係覺得HEAT有 Bosh & Wade 已经夠! Lebron 真係有 d 多餘 , 而且佢真係太獨食啦!
硬係覺得HEAT有 Bosh & Wade 已经夠! Lebron 真係有 d 多餘 , 而且佢真係太獨食啦!
riderfun 發表於 9-7-2010 05:44 PM

贊成...
我驚wade同james爭做大佬~
LBJ根本就名過其實

據報導私底下Wade,LBJ,Bosh關係唔錯(特別wade同LBJ)..前幾年已轉出佢地會抽空見面,互通電話,一齊出外活動....LBJ有轉會部份原因都係同wade老友(萊利重出江湖/LBJ在騎士唔開心既經歷/熱火開出既條件<第2高offer>同實力<注重防守同強starters陣容>都係原因)
LBJ根本就名過其實
Toro 發表於 10-7-2010 03:04 AM

宜家既佢我可以話係,佢需要時間黎琢磨..
據報導私底下Wade,LBJ,Bosh關係唔錯(特別wade同LBJ)..前幾年已轉出佢地會抽空見面,互通電話,一齊出外活動.. ...
hehemimi 發表於 10-7-2010 06:45 AM

原來咁fd ga-.-

咁要放長雙眼睇下e隊heat喇..
呢次真係考 Pat Riley 功力 , 睇佢&#28857;樣"舞"得掂 3 大球星!

Starters就算無敵..都要睇板凳深度..如果唔係一季60幾場..場場幾十分鐘超人都打殘...
據知萊利正物色資深有季後賽經驗,有外圍能力控衛(包括湖人derek fisher)...同時希望交易選秀權增強板凳深度...

據報導私底下Wade,LBJ,Bosh關係唔錯(特別wade同LBJ)..前幾年已轉出佢地會抽空見面,互通電話,一齊出外活動.. ...
hehemimi 發表於 10-7-2010 06:45 AM

Wade  同 LBJ 係選秀大會已一見如故交換電話,同是03年-探花金塊蜜瓜Melo (Camelo Anthony)都好老友...
Starters就算無敵..都要睇板凳深度..如果唔係一季60幾場..場場幾十分鐘超人都打殘...
據知萊利正物色資深有 ...
hehemimi 發表於 10-7-2010 11:20 AM

無錯..boston既板凳最勁....

想撬費沙走?冇可能..
撬robinson啦...d 3分唔差ga

Anticipated Starting five in 2010:
C-Chris Bosh
PF-Udonis Haslem (13/7:re-sign with Miami)
SF/G-LBJ
SG-Mike Miller (not yet confirmed)
PG-Dwyane Wade

Bench: Most Possible alternatives:
C- Zydrunas Ilgauskas- Salary2010: $925,000 (14/7)
C-F - Juwan Howard(Dallas)- Salary2010: US$10,890,000

PG -
Derek Fisher(LA) -Salary2010: US$5,048,000 (13/7:stays in LA)
Lindsey Hunter(Chicago) -Salary2010: US$825,497
Carlos Arroyo (Miami) -Salary2010: US$825,497
Jason Williams (Magic) -Salary2010: US$825,497

SG-
Raja Bell(Charlotte) - Salary2010: US$5,250,000 (15/7: sign with Jazz)
Kyle Korver(Utah) -Salary2010: US$5,163,636 (9/7: signs with Bulls)
Mike Miller(Washington)-Salary2010: US$9,780,937
Quentin Richardson(Miami)-Salary2010: US$8,700,000 (13/7: signs with Orlando)

註: 此前有消息指 麥克-米拿(Mike Miller)已經基本確定與熱火簽約,價碼是2500-3000萬之間。