Toysdaily 玩具日報

查看: 15044|回復: 66

[玩具攝影] Yamato 1/60 VF-1S TV VER.

終於都等到 VF-1S 電視版出,骷髏大隊算係齊人了

6月30日晚入手,因要番 PART-TIME,好夜先番到屋企,所以71早上立即開箱劃線

唔講咁多,去相嘞

一講到福卡少校,好多人會即刻聯想到「骷髏」

永遠的骷髏隊長 - 福卡少校(TV 版):$

例牌 - FIGHTER MODE

又例牌 - GERWALK MODE

再例牌 - BATTROID MODE

好可惜福卡少校在與祖拿達軍戰闘中殉職,VF-1S 亦因此由技術唔係咁叻,外表又唔係咁型仔既一条輝繼承了(主角威能 :( )

後期因要到外太空與祖拿達軍進行和談,聯合軍開發左 FAST PACK ,並配置在輝的 1S 及 M&M 的 1J 上

最後送上兩幅小弟自己玩野既相俾大家,希望各位唔好見笑

【歸航】

【夢之競演】

下期予告

VF-1 TV Ver. 全出動

後記:

基本上 Y 記所出的電視版元祖韋基利已經儲齊了(除了藍 1D),終於可以算係階段完成。

但係超時空依個深淵咁深,睇怕以後有排進貢

既然仲要進貢,我好希望 Y 記會出 MACROSS F 的機體

起碼設計心機及細節一定比苯大好,咁俾錢都俾得心甘命抵 D 啦

好了,下次再見,BYEBYE
Good job,good pics! ..i'm 福卡fans:35:..support:71:
Support!:$  Just my personal opinion, this snow white 1S is better than movie version earlier.:handshake:  情意結 mar.:shy:
請問實物機身ge白色同手掌白色會吾會吾match?我睇官圖都幾吾同色..:(
終於都等到 VF-1S 電視版出,骷髏大隊算係齊人了

6月30日晚入手,因要番 PART-TIME,好夜先番到屋企,所 ...
benbenben4213 發表於 4-7-2010 04:20 PM

:71:支持...
反對這點:66:VF-1S 亦因此由技術唔係咁叻,外表又唔係咁型仔既一条輝繼承了(主角威能  )
今次支槍有帶嘅?!:Q
:71:support
:71:nice pics
今次支槍有帶..?!
ba2784 發表於 4-7-2010 05:44 PM
:73:You must have missed Brother ben's earlier post for his DIY 槍帶.:71:
十卜!影張全家幅睇下啦喂!:D
Good job,good pics! ..i'm 福卡fans..support
豬朋狗友 發表於 4-7-2010 16:54

quote]support
Borbor 發表於 4-7-2010 17:56 [/quote]

nice pics
logoff 發表於 4-7-2010 18:01

多謝支持,如果得閒請到SDF-01主題那邊吹下水吧

Support!  Just my personal opinion, this snow white 1S is better than movie version earlier.:hands ...
F-14 發表於 4-7-2010 17:05

白色真係醒目D,拼埋落其他 TV 版 無咁突兀

請問實物機身ge白色同手掌白色會吾會吾match?我睇官圖都幾吾同色..
takeshi 發表於 4-7-2010 17:40

機身比較白D,不過唔算覺眼

支持...
但反對這點VF-1S 亦因此由技術唔係咁叻,外表又唔係咁型仔既一条輝繼承了(主角威 ...
ekim11 發表於 4-7-2010 17:43

EKIM 兄,我都係唔抵得輝佢有架型機同有兩條咁正既女(口者),請原諒我:64:

今次支槍有帶嘅?!
ba2784 發表於 4-7-2010 17:44

You must have missed Brother ben's earlier post for his DIY 槍帶.
F-14 發表於 4-7-2010 18:09

ba 兄,相對你的高超模型技巧,小弟 d 算係手作仔黎 jar
俾你見笑下

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=115218&highlight=

十卜!影張全家幅睇下啦喂!
常威 發表於 4-7-2010 18:28

下星期短週,如果有時間一定影
常兄不如借幾隻 vf 給我充撐下場面都好喎:58:
好感動:$

個人始終認為TV版個福卡先係「正宗」果個~  我細個根本冇睇DYRL版!

劃左線同整完槍帶  真係成個感覺出哂黎
好感動

個人始終認為TV版個福卡先係「正宗」果個~  我細個根本冇睇DYRL版!

劃左線同整完槍帶  真係 ...
呂品器 發表於 4-7-2010 21:15

完全同意呂兄所講,福卡白色的 1s 才是王道
等你影full collection :handshake:
等你影full collection
呂品器 發表於 4-7-2010 09:26 PM

x2 :$