Toysdaily 玩具日報

查看: 16983|回復: 34

[個人收藏] Composit Ver.Ka Cybaster【特寫 + 短評】

話說這 Cybaster Ver.Ka 發報時氣勢強勁:$,可惜見街後則媽聲四起! :70:
又難怪眾 fans 一律「貂貂不絕」,原因此 Ver.Ka Cybaster 不但質儉差,且上色手工粗操,
玩具結購的設計更是強差人意!
不過,此 Cybaster 亦有他值得收藏的地方.

廢話稍後先講.....去圖吧!! :36:

===========================================================

讚位:
1) 面相好,有威嚴!
2) 比例好,夠型夠霸!
3) 透明件用得合當,色澤好!
4) 可變形,且變型機構不錯!
5) 是隻很好的擺設品,  很好 Display item....

中規中舉位
1) 隻銀色 okay, 是用油本身屬粗粒子型,若換上較滑的銀油就更好。
2) 尖位夠尖,邊位夠菱!

媽位:
1) 尖位無一不是模型硬膠,即易斷、把玩時要多加小心;
2) 腰部鬆欠承托力!腰部是 Cybaster 的重要支撐位,亦因 Cybaster 背上的雙翼而較易向後翻。腰鬆,又何以企得穩?
3) 胸前及背後那些細小的尖件易鬆脫....
4) 付送的地台.....攪咩咁細呀!!!??? 點介仲要唔係魔法陣??? 是否等魂限才出???
5) 這 Cybaster 只是隻「不可褻玩」的擺設....

總結:Ver.Ka CYBASTER 是隻近四舊水砌好噴了油上了色的模型」:38:
我鍾意您個總結~~~~~~~~~:71:
good for display  ha ha    , Now this toy just stand in my desk.....
變左型個樣都OK既,個頭短少少,依家放左係桌上~~
其實 fix 系列一向都係勉強可以郁既擺設,多過拎上手玩既玩具,由 gundam fix 已經係咁 :(
哈哈...."砌好噴了油上了色的模型"....呢個總結可以用係大部分Katoki既series上...
Thanks for your report! :71:

Yours QC looks good and congratulation.

For me, I may not take more photos for it unless I can buy a better QC one............. :56:
頭像被屏蔽
我鍾意您個總結~~~~~~~~~
黑色三連敗 發表於 6-8-2011 02:36 PM

拎過上手的一定會有同感:67:
good for display  ha ha    , Now this toy just stand in my desk.....
taken 發表於 6-8-2011 02:42 PM

I have yet to have a display cabinate for toys.....

變左型個樣都OK既,個頭短少少,依家放左係桌上~~
kkkiii0079 發表於 6-8-2011 02:54 PM

I put it back in the box already... U know it's too fragile that I won't dare to take any photos with it again....:cool:
話說這 Cybaster Ver.Ka 發報時氣勢強勁,可惜見街後則媽聲四起!
又難怪眾 fans 一律「貂貂不絕」, ...
fktuen 發表於 6-8-2011 01:24 PM

冇計了,以前電擊玩唔起,S.H.E.玩唔起,壽屋模型唔得閒砌.
所以呢隻我買我得好開心,4舊水連工包料,收貨了.^^

(肉眼睇都仲可以接受既,影相就即時睇得出佢D油好粗)
其實 fix 系列一向都係勉強可以郁既擺設,多過拎上手玩既玩具,由 gundam fix 已經係咁
roundtable 發表於 6-8-2011 03:12 PM
哈哈...."砌好噴了油上了色的模型"....呢個總結可以用係大部分Katoki既series上...
pandafung 發表於 6-8-2011 04:00 PM

可是GFF用膠硬一些,不似模型般薄及脆弱。我也明白GFF也十分易爛, 但絕非薄如模型膠. 而這隻 Cybaster 真的太薄太脆太模型了!:die:
Thanks for your report!
Yours QC looks good and congratulation.
For me, I may not take mo ...
Douglas.M.Saint 發表於 6-8-2011 04:08 PM

Don't be sad DMS bro! Honestly no matter how good this Ver.Ka Cybaster look, I'd rather spend the money to get one more 電擊SRWOG Cybaster (either black box or blue box).
For this Ver.Ka, I have already put it back in the box, and won't let it out until the day I have my toy cabinet.....:oh:
冇計了,以前電擊玩唔起,S.H.E.玩唔起,壽屋模型唔得閒砌.
所以呢隻我買我得好開心,4舊水連工包料,收貨了 ...
Toro 發表於 7-8-2011 02:47 AM

用油的確很粗.講真, 若變形不是購入條件, 要可玩的話我會揀用四百幾買隻電擊版...
起碼唔怕佢易玩爛。
X街... 我果隻歪嘴... 之前蜃氣樓又係... 個頭縮左入去睇唔到... :53:
仲要缺左後面一塊裙甲.... :angry:

塊面同個頭根本黏唔O岩位... 眼上面同個頭盔之間可以插枝牙簽... 又黏得鬼O甘實.... 想自己整下都唔得.... :unhappy: