Toysdaily 玩具日報

[其他] Medicom X Enterbay

我覺得M記可能睇中EB既頭雕同素體,而M記就大把版權係手,佢地淨係同BANDI果邊都大把野出,同埋M記一向出D真人頭雕真係好唔掂,
唔該 EB 只負責頭雕啦!! 其他野,body及衣飾留返M記攪喇~

另外想知點合作法,成呂出左貨,EB有冇得係香港發行??
可能Medicom X Enterbay  係負負得正呢:58:
可能比個阿大睇住會有起色呢..........抱觀望態度:78:
公司經營行為模式乃決策者所至:36:
被收購入股就會有起色:61:
hm.... I just see RESCUE package from Medicom.....
咁昭和呢?? medicom rah 就係昭和+e+ 出緊ge平成..所以有d唔明bm ge存在...
ronzero 發表於 30-6-2010 03:29 PM

BANDAI,東映,石森係三間獨立公司
BANDAI身分係玩具商,佢出錢贊助東映同石森拍超人
出資代價就係對人物道具設計有發言權,且頭幾年有玩具獨家版權
呢個獨家版權唔係永久既,去到一定年分後東映同石森有權賣拉臣畀其他公司做玩具.

好似12吋咁,Kuuga,Agito,龍騎(呢個特別d),劍,555呢5部都已經過晒期,Medicom同Time House自己有版權,當然唔使分一筆同BM合作啦.

龍騎就咁岩日本播緊美版,且東映自己都力谷,仲搵秋山蓮個演員配番自己角色.
可能D鬼佬公司有12吋版權掛,Medicom最終都要轉美版黎做(佢最初公布時唔係美版)

而至於電王~~~以至W呢D咁新既作品,MEDICOM想出12吋類玩具,就一定要同BANDAI合作了
hope唔好剩係掛住出同M記d野, pat低d舊野
hope唔好剩係掛住出同M記d野, pat低d舊野
go-go 發表於 1-7-2010 10:56 AM

X2:45:
可能Medicom X Enterbay  係負負得正呢
黑 發表於 1-7-2010 01:50 AM

:34:
大大也好久不見了,  現在比較忙, 所以都是來看看大家的見解居多.
站在玩家的立場, 這樣的合作對 ...
Ax2 發表於 30-6-2010 02:06 PM

呢個版我依架都少留言,睇下就算~
名聲臣服一切,我指希望能平衡下個市場,吾止係指廠方,更係指用家。
EB發狂.....搞好多動作,想洗去早前霉氣。:58:
轉帖
Tachikoma 發表於 30-6-2010 06:10 AM

Any c hings know when will the first U U figure be avaialble?  Got any idea of the pre-order price?
:67:e隻個叫座力麻麻!希望遲d會出拉打人型啦
e隻個叫座力麻麻!希望遲d會出拉打人型啦
大舊金 發表於 16-8-2010 05:16 AM

X2:71: