Toysdaily 玩具日報

[其他] Medicom X Enterbay

ht新出一批的figure都改良左body
medicom同eb都有排追~
MJ body   ..very good
Ax2大,好耐無見 ~我希望呢個新變數可以平衡下個市場~
takeshi 發表於 30-6-2010 12:53 PM

大大也好久不見了,  現在比較忙, 所以都是來看看大家的見解居多.
站在玩家的立場, 這樣的合作對大家絕對有好處, 除了可以防止一廠獨大問題外,
還可以提供更多選擇給玩家.

剛剛有看到素體的問題, 我自己覺得兩間廠各有各的優勢.
若是以動漫跟東方為題材的素體來看, M記有很長一段的開發經驗,
而HT則是以真人西方比例的素體為主, 所以很難說誰在比例這方面能分出勝負.
(當然素體本的材質問題則要另外討論, 經驗上來看HT的素體的確是比較耐玩)
總之良性的競爭對廠商又或者對玩家相信都是好事.
真係有好貨色, 話之你咩牌, 都會期待, 唔放心嘅, 咪睇定先決定囖,  多一個新選擇, 玩家角度, 歡迎

反正M記過往點出演員人形, 經常被人評為朱江級別; EB就被叫"進入碑", 如此這般的話, 睇吓會唔會負負得正:34:
想一想,點解Medicom會同Enterbay合作?
一定係有D野,Medicom冇,而EB有.
就如Meidcom要借BANDAI版權出平成r ...
Toro 發表於 30-6-2010 05:04 AM

咁昭和呢?? medicom rah 就係昭和+e+ 出緊ge平成..所以有d唔明bm ge存在...
俾 EB 執到支好籤 tim .........死好命 >.< !!
ricky_lam522 發表於 29-6-2010 09:23 PM

:34:... 負6
其實我也很少理什麼品牌, 反而是看角色是否我喜愛決定買不買. 我沒有eb figure都是因為我不太喜歡他們出的角色 (我又不是bruce lee 的fans)

但也是其待這個"U2" 可否弄出一些火花來, 和會不會多一些正的角色!
I like their slogan - ULTIMATE UNISON : THE NEW POSSIBILITIES............OF FAILURE.:p

Afterall, medicom had start realised that HT had already dominated the 12" market and they may try to seek way to re-gain their market place.:67:
合作係肯定有好處...起碼會多左好多日系高像真12"玩....
heewing 發表於 30-6-2010 12:47 PM

X2:71:
如一對kiss早在這個ME合作上出爐,我貨不對版都買,so花M記人樣人物我幾鐘意都未買過落手.....有期待的,往績係唔代表一切,任何公司都係咁話~
咁m記咪又&#25886;正牌由本鄉猛重新又再出多次d人型:30::30:
咁m記咪又&#25886;正牌由本鄉猛重新又再出多次d人型
黑日blacksun 發表於 30-6-2010 07:39 PM

1....1.5......2.0.......2.5......dx無止境出:30: :72:
1....1.5......2.0.......2.5......dx無止境出
玩具toy 發表於 30-6-2010 07:57 PM

唔計佢出新既什麼3.0, 3.5,剩係出返之前果d咩本鄉猛1971 ver.都死:26:
ENTERBAY,我一句都冇鬧過你呀,麻煩你真係要出多d拉打既人形,我真係全部都捧場架!!