Toysdaily 玩具日報

哩兩日排隊買vista 的我見我聞!!!

星期五 中午11~12點

終於到達tq 啦, 嘩!! 已咁多人la~~~~~~唔理3 7 21 , 排咗先; 到排到1點已超越百人, 果陣都開始有人打電話去微軟, 睇下佢地點; 當然都係得頭訴而已, 都唔知點......其實普通hk人都知排隊就會有籌; 方案都係得果1, 2個, 早d派; 早d散; 洗乜到而家搞加推呢??!! 到琴日隔離位梁生都講哩d可能係微軟的計劃之內, 加推亦屬意料之內; 只想搞多d人來而已!! [其實今次低買本來由100 加至3xx , 但咁ge 情況都係在場大家的反映& d高層2, 3點來解決; 所以都係果句: 想要就要爭取!!

1~2點
其間都有d趣事, 有個食蕉; 人唔是高, 但講d嘢真係怪怪地; 話自己係皇子, 新來的阿頭都要聽佢講; 又話哂多太陽好架, 果陣1 2 3 點~~~俾個太陽哂到應一應; 見到有個同微軟cs 糟 到面紅耳赤tim......仲有其tq食蕉都不是太好, 可能果陣真係無咩權, 見人坐係到; 有登都好, 一律叫佢地唔好坐; 企留起身......見到個5, 60 都咁:blame:
而果陣佢地就只做哩d & 同人糟, 其他都唔知; 不理!!!

3~4點

好啦, 我都打上去煩下佢地先; 因現場人數都過百都唔知等咩, 同個cs 講都知無咩用; 想搵個高d的傾[ 打之前都係magazine 睇下有咩料有用, 點知瘀痺; 搵個chan文k小姐, 點知個cs話佢地位head 係先生來bor:DD:DD
終於係我的無奈同拖拉之下都幫我駁去head 到, 一位mr. chan 接聽; 問佢點稱呼~~~佢一輪咀講d eng, 好在佢唔係eng 人je~~~我話我唔識英文, 可唔可以講番你的pose 中文名稱; 佢即刻側一側, 先講到俾我聽[ 我都唔記得叫乜lu, 早之開番個record 啦!!:DD 好, 之後解釋現場過百人啦; 你地有咩應變方案去解決.......因我知有可能會用婉轉的方式回我, 所以不斷質問下; 都係話:我而家幫你跟進,留低tel. no; 我有消息就回你...唯有信佢啦.....1粒鐘後再打去, 個cs 話ricky 開緊會; 雖知不妙.......但唯信佢啦!!

5~6點

5點7, 收到話派籌; 我想睇真定假, 再打去問; 今次係個男接聽, 當然都無乜幫到我.......但佢都好好; 幫我問問ricky 睇下點. 回可能有這回事; 好之後就只有等.........

7點幾

終於羅到所謂的臨時籌, 話聽日可能會換真籌; 但果時我張籌都107 是後補的........唯同隔離位梁生一起睇下有咩決策, 之後一起同佢個仔食飯!!!:) 其實最後果張籌都唔洗換, 到羅單時先俾佢; 都好唔洗咁混亂

12點幾

我仲未走, 同兩位一起再去睇睇; 因梁生講過有機又有人去排; 果真. 有成 6, 70 人排緊[ 就是攤位果條]
對我哩d 後補的當然排住先啦!

2~3點

有好似高層的人來解決, 最後得到大家的反映; 決定加推; 都算意料中事, 亦係期望的;  因我有經驗[換雪碧a字鞋都可由500加至1----  

之後果d 時間都係等, 我等到早餐都無食; 又疼到出現但低溫症咁; 唯有用意志頂住.......終於都總算訂到vista; 都幾無奈, 但唯有硬食!!! 但都要1個月後先羅得, 可以咁!!! 又無水晶座俾番我, 見住隔離係買埋office 所以佢有盒, 兩個座分別印咗 vista 同office, 雖然對我來講有無都無所謂; 但現金只換來頂購又無贈品, 唯冀望取貨會送番俾我啦!!

仲有想同隔離再隔離的109 講聲對唔住, 果陣話後補的換到的機會可能好微; 到你第日出現時我又庝到人都傻.......幫唔到你, 早知問你tel no.; 有咩都可打信息俾你:shiny: 因你講過你係元朗住

都公喜梁生換到2盒, 又有座; 真係好啦!!!:DD 〔你個仔都幾仔細, 上到去橙鋪都俾佢見到個and 打咗und:)]

仲有一樣嘢, 應該係排隊先有的微軟贈品: 環保袋, 抓毛褸, 3文治, 飲料, 都唔識暖的曖包一個
但以上食物都是冬的, 怕食到肚痛; 唯有死忍:die:

最後我可能都會e-mail 過去表揚下ricky chan先生,  1位靚姐高層& 跟班, 兩位有180 到的男高層[其中位好似姓王]; 果陣我就無乜去表達, 都係梁生去做; 表揚還表揚, 但出來的結果都是令人覺得有問題; 但總算完了!!  希望唔好咁快又話換新window 啦, 祝微軟各位繼續努力, 因世事實際上係無可能有一樣嘢係完美的; 只有不斷進步!!!

[ 本文章最後由 ChrisLamXYZ 於 4-2-2007 02:03 PM 編輯 ]
好似話第一位是星期四去排的..
vista用唔到itunes啊...
原文章由 martinnitram 於 4-2-2007 02:03 PM 發表
好似話第一位是星期四去排的..

聽d人講係帶住2個旅行筴來排, 係4的夜晚排; 但排果位雖然係有簽名; 但只係upgrade 版, 唔是full ver.; 所以可能只值個名; 除非哩個係送俾佢ka la:DD