Toysdaily 玩具日報

查看: 6093|回復: 30

你地電腦用緊o既 Windows...

依家 MS 出左最新o既 Windows Vista,
聽講都有唔少問題, o係第二度甚至有人話放棄 Vista,
寧願用番用開o既 XP, 或者其他早期o既 Windows OS,
似乎有時D新野都未必及舊o既好... :(

口痕問下, 其實大家o既電腦係用乜 Windows OS 呢?
我自己果架 Notebook 跟機用 XP Home edition,
用慣左覺得好用過老豆果架舊機o既 ME,
同埋大家又覺得用邊隻 OS 會慣D同上手D~? :)
果隻Windows Vista會等多2or3年先會選擇用唔用:ar:
小弟正用緊XP

[ 本文章最後由 突擊高達 於 20-2-2007 06:51 PM 編輯 ]
windows 一向新不如舊啦:ar:
原文章由 gmcustrom 於 20-2-2007 06:50 PM 發表
windows 一向新不如舊啦:ar:

除左ME 之外, 唔能夠認同你呢個講法
95 上98 , 98 HANG 小好多
98 上 Me 就真係好似你咁講新不如舊
98 上2000,  再HANG 小D 機, 正式可以長開唔識機都唔怕HANG
XP 係非常穩定, 我個XP 已經有成年無重裝過

VISTA 只要SUPPORT到我用開D SOFTWARE 同GAME 我就會轉
原文章由 wilsont 於 20-2-2007 06:54 PM 發表

除左ME 之外, 唔能夠認同你呢個講法
95 上98 , 98 HANG 小好多
98 上 Me 就真係好似你咁講新不如舊
98 上2000,  再HANG 小D 機, 正式可以長開唔識機都唔怕HANG
XP 係非常穩定, 我個XP 已經有成年無重裝過 ...

Me 真係咁差? 話時話我老豆架舊機行 Me,
我用親都係三次唔埋兩次 Hang,
我仲懷疑架機唔夠 RAM (256MB...)
唔通 Me 真係咁差......? :?

我依家架 Notebook 行 XP,
用左成唔夠三年, 除左死過兩次 HDD 要重裝之外,
真係冇乜試過點 Hang, 計埋都唔夠五次... :shy:
原文章由 SuperBus 於 20-2-2007 07:08 PM 發表

Me 真係咁差? 話時話我老豆架舊機行 Me,
我用親都係三次唔埋兩次 Hang,
我仲懷疑架機唔夠 RAM (256MB...)
唔通 Me 真係咁差......? :?

我依家架 Notebook 行 XP,
用左成唔夠三年, 除左死過兩次 HDD 要重 ...

信我Me 真係hang 到pk:die::die:
原文章由 gmcustrom 於 20-2-2007 07:53 PM 發表

信我Me 真係hang 到pk:die::die:

睇黎你係過來人喎:^
原文章由 基拉 於 20-2-2007 07:56 PM 發表

睇黎你係過來人喎:^

無提...............:die:
我用緊跟機送既Home XP
不過聽講話新window抄Mac OS X吾知係咪
原文章由 gmcustrom 於 20-2-2007 07:59 PM 發表

無提...............:die:

你點 Hang 先?
我係開兩個 IE Browser 上網用用下就 Hang,
我依家 Notebook 用 XP,
開四五個 Browser 上網加 WMP, MSN 同 icq 都 OK,
開埋小畫家都得~ :ar:
XP Home edition
原文章由 SuperBus 於 20-2-2007 08:04 PM 發表

你點 Hang 先?
我係開兩個 IE Browser 上網用用下就 Hang,
我依家 Notebook 用 XP,
開四五個 Browser 上網加 WMP, MSN 同 icq 都 OK,
開埋小畫家都得~ :ar:

case同你差唔多.....
Mac OS X~~
小弟用緊xp lo
其實windows魦天除左me之外windows都係一代勝一代
初初xp都係有好多問題出現
之後就冇事啦
而家咪大把人用,,,
原文章由 kelvinsimpsons 於 20-2-2007 08:25 PM 發表
小弟用緊xp lo
其實windows魦天除左me之外windows都係一代勝一代
初初xp都係有好多問題出現
之後就冇事啦
而家咪大把人用,,,

XP之所以大把人用,係d硬件迫你一定要用,唔係想開機都難.....
VISTA已朝依個方向中.............:o