Toysdaily 玩具日報

[詢問] Medicom 12吋影月斷臂

回復 32# LED028

佢地D存貨係要日本Medicom個邊寄過黎, 有排等.

check真o的 原來我隻影月都係雙臂齊斷....

1) 好似無事....諗住加闊膊頭唔做蟹手....

2) 點知......惡夢...

3) 重要唔係螺絲....要做爆破

4) 用另外一隻完好的 301 body 膊頭 parts 矽膠+ 環氧樹脂倒模 (因為有太多存貨...所以冇買AB 水來用)

5) 得o左.... 第一次DIY 手工係會比較粗...
big plan
bigtomm 發表於 1-6-2010 01:48 AM

big plan? 大計劃??
人地隻公仔斷咗有乜大計劃?咩意思, 唔明
big plan? 大計劃??
人地隻公仔斷咗有乜大計劃?咩意思, 唔明
hongwohse 發表於 19-6-2010 11:44 PM

Typo ???   應該是 big pan 大獲??

整容前                                                                                                             整容後      

Typo ???   應該是 big pan 大獲??

整容前                                                       ...
LED028 發表於 20/6/2010 00:59

:71:
唔係馬後炮, 但收係盒唔玩真係唔係好事.... 拿出黎玩or display到爛左都甘心d... 起碼光輝過
唔係馬後炮, 但收係盒唔玩真係唔係好事.... 拿出黎玩or display到爛左都甘心d... 起碼光輝過
龍珠迷 發表於 21-6-2010 02:14 AM

不過如果可以救返幾隻 Rider figures....會好開心....
但是倒模startup = 2 隻 301 body  $$$...而且步驟煩複
我就係開盒出嚟至知出事, 唉.....估唔到有咁多人係同我同病相憐
賣成千八蚊一隻認真化學!
雖然係舊post,但都想問,有無大大可以講下,點樣拆甲?:77:
雖然係舊post,但都想問,有無大大可以講下,點樣拆甲?
布魯士 發表於 31-5-2011 19:38

support ! 最好有埋圖啦...我隻右手都斷...
唔知點拆膝甲同胸甲
Thanks
琴晚手多, 重新將拉打排隊...
見隻 Sky 企得唔夠型, 好心幫佢 "令" 下個大腿... 點知咁就斷左:ice:
雖然係舊post,但都想問,有無大大可以講下,點樣拆甲?
布魯士 發表於 31-5-2011 07:38 PM

方法1
直接吹熱吹到完全軟曬,加拿大位摺到平曬~之後就好似著衫咁
雙手舉高用最大力推出黎~
方法2(我做法)
直接用力扭斷其中一隻手,之後原隻由件衫度拎出黎
著就用返(方法1)吹到完全軟曬用最大力拉返入個身度~
方法1
直接吹熱吹到完全軟曬,加拿大位摺到平曬~之後就好似著衫咁
雙手舉高用最大力推出黎~
方 ...
白羊座_穆 發表於 31-5-2011 20:52

真係難搞:63:
我剛剛從朋友手上買左0黎隻影月
除左斷手,裡面0既黑衫重爆晒添
不過由於超低價,我志在買0黎DISPLAY,唔計較了
不過M記真在要檢討下,0甘貴一隻FIGURE,實在唔明點解會0甘化學:74: