Toysdaily 玩具日報

[詢問] Medicom 12吋影月斷臂

回復 16# BruceLee

要先打電話去..佢地之後會教你點做
最慘係張單已經唔知飛咗去邊喇....我諗隻嘢淨係可以擺喺度唔郁
唉我果隻都係咁,成功換到body (用501),不過過程十分艱巨....件皮衫都整爛埋...而家都算ok...但一定無以前咁靚架啦。講到尾要我再拎2千幾蚊出黎我真係唔捨得囉...所以BM d figure 都係買少d 好...唔好真係超鍾意都唔會亂入....
回復 18# 矢吹丈

代理暫時冇問我攞單...淨係問我向邊樹買...

其實可以打電話去試下先...Nothing to lose!
真係非常感謝覺位大大....唔係黑心, 原來唔單止我一個係咁我都無咁嬲....
其實Medicom 12吋啲body真係雞到冇朋友; 相反, 香港經典品牌"威龍"的body就襟玩得多,我隻漫畫版華英雄同聶風至今仍然未曾爛:34:
I have stopped buy BM or Medicom Rider figure becuase all sorts of issues.  Change to SHFiquart is more realistic.
I have stopped buy BM or Medicom Rider figure becuase all sorts of issues.  Change to SHFiquart is m ...
Rosemount 發表於 4-6-2010 05:32 PM

始終都係接受唔到shf,一來太細隻,d關節又太礙眼,二來亦愈來愈貴,呢樣又話限定,果樣又話限定,愈來愈唔抵。btw,希望樓主早日換返隻好野~

回復 20# LED028

出埋email 俾日本Medicom la..
overseas@medicomtoy.co.jp

我當初都用左1個月左右先換到body.
回復  LED028

出埋email 俾日本Medicom la..

我當初都用左1個月左右先換到body.
juwan 發表於 5-6-2010 09:20 PM

謝謝你的建議....但是今天已收到代理電話可以拿回去換 parts.
頭像被屏蔽
謝謝你的建議....但是今天已收到代理電話可以拿回去換 parts.
LED028 發表於 7-6-2010 04:27 PM

恭喜了, 大大可以咁快處理到。
恭喜了, 大大可以咁快處理到。
白少一 發表於 8-6-2010 09:27 AM

可能因為隻Agito 三合一o岩o岩出....所以可以o甘快
我比較想知代理點樣界定是隻BODY是自然損壞或自己玩爛?
回復 28# BruceLee

係呀!! 代理成隻換俾我.....佢地冇parts 換.

所以代理話要睇有冇存貨先可以換.