Toysdaily 玩具日報

[其他] 今天去EB攤牌了

c hing, 借問一下EB間野係邊到左近..? thx~ =]
無聊人:|| 發表於 25-5-2010 03:05 PM

九龍旺角廣華街1號仁安大廈11B地鋪
頭像被屏蔽
回復 33# 無聊人:||

即係好景隔離好多槍賣個條街
當年地下果間, 想入去買野會比人問候咖,最正係其實我依經成日幫親....認得你都可以照x你
mansiu123 發表於 26-5-2010 11:32 AM

我都買過佢好多mg'pg.....佢都照問侯...之後就再無去:45:
回復 45# 自由之翼

都係...重要依家就d人夜放工....關遲左一個鍾(working hour 12-11 ,成11個鍾)

比著你企左8-9個鍾你都笑唔出...
樓上兄弟,甘又唔好甘講啊,話晒都系客人比錢買野,話晒系店家的“米飯班主”,比少少笑容、禮貌D,吾算過分吧!
樓上兄弟,甘又唔好甘講啊,話晒都系客人比錢買野,話晒系店家的“米飯班主”,比少少笑容、禮貌D,吾算過分 ...
kakathink 發表於 1-6-2010 11:18 AM

我buy你喎師兄。
份份工都有壓力。當年在下於某大電訊集團擔任CS工作, 每天不是被人客問候家中雙親,就是給上司作發洩用具, 同事之間又勾心鬥角, 很不平,也很無奈; 然而為生活, 打工仔還是要忍的, 最後咪又係笑著面去面對, 你唔係Boss, 要黑口黑面仲未輪到你。
但論工作態度 / 對應客人態度, HT員工仲未算係我見過的最差。十多年前信和地庫"乳罩船"某肥胖男員工(資深玩具家一定知我講邊個),嗰個才是經典中之極品:71:,我未見過佢鬧客,亦未見過佢開過口回答客人問題, 甚至可能未曾說過話, 每天返工只有板著面工作, 不會與人溝通..............。有個朋友直頭形容他是"日日M到":70:。