Toysdaily 玩具日報

[其他] 今天去EB攤牌了

我唔係12吋迷,買得亦唔多
只係單純將心比己去講下

覺唔覺得佢間鋪裝修到好似秘密基地咁之後,D人就開始 ...
Toro 發表於 25-5-2010 02:02 PM

大大,你講得真係好好,我正正就係理解呢樣野,所以之前batman dx事件,雖然換極都唔掂覺得好煩,不過去到換時都唔會帶有火氣,因為(當時)每次去到見到d sales唔係忙緊幫客換貨就係比三幾個客圍緊,真係見到都慘,仲要又真係比我見到有客人指住佢地其中一個sales來鬧,哇...大佬,唔使呀麻,件貨又唔係班sales出的,鬧來做咩,日日都要對住唔只一個咁既客,想唔木都好難,我正正常常咁去買野,換野,又唔覺得佢地有幾K型wor,可能我又真係沒比佢地黑面過同串過啦-,-不過亦都沒可否認,依家香港社會有班人既心態係比千幾蚊買件野就好似果千幾蚊夠養個sales全家咁,自居上賓{:3_134:}
Anyway,sales無孤,但公司有責,貨出得唔好就一定係間公司既問題,所以經過IRONMAN MK1,ALIEN,BATMAN DX後,我已經對HT絕望,即使已經係VIP都廢事同佢訂野,好既又岩心水既,買現貨算, EB?本來都好想支持下,但睇到風大哥(馬大哥?)唔好玩啦{:3_127:}
其實....我都買左10多隻ht社的figure...中間真係唔覺有咩問題...

冇笑容?....我去比個訂/拿貨咁多次真係唔覺得有問題..其實留係果度時間唔長又真係冇咩所謂

最好的係ht 換左3-4次野都冇話有咩唔好的態度果下我幾開心.

(想當年去葵芳流行一族2睇下模型都比人用粗口問候果d先係經典!...xddd)
c hing, 借問一下EB間野係邊到左近..? thx~ =]
只係單純將心比己去講下

Toro 發表於 25-5-2010 02:02 PM

所言甚是
回復 32# mansiu123

"(想當年去葵芳流行一族2睇下模型都比人用粗口問候果d先係經典!...xddd)  "

是否有個阿伯睇檔果間 ? 果間野買個一次野以後唔敢去...
只係單純將心比己去講下

Toro 發表於 2010-5-25 14:02

你覺得超人兄弟好好笑容咩 ? {:3_129:}

其實我話顧客跟sales是互動. {:2_115:}

好似我問志安隻mk3ver1可以打地嗎? 佢就緊張地叫我不要做.
好似我每回扑槌前, 都會打探下隻野有何特別買點, 佢都會有表示. good. 慳番
兩邊用一樣人工請你,你都去eb唔去ht啦????
未必喎....
eb好唔隱陣.
ht可以做長工....
你覺得超人兄弟好好笑容咩 ?

其實我話顧客跟sales是互動.

好似我問志安隻mk ...
bigtomm 發表於 25-5-2010 07:45 PM

超人兄弟對我真係好NICE,因為我成日去買bear同SARU的東西
當然我見過佢地對一D無禮貌既客,態度係好爛仔都得既.
我都冇話HT既店員差,我覺得佢地壓力好大,成日好似就爆就爆咁
所以呢,我覺得好多野都係人夾人緣,吹水就夠了,不好批死某某鋪就勁差,乜乜鋪就好好.
係咪先?
未必喎....
eb好唔隱陣.
ht可以做長工....
fatestay 發表於 25-5-2010 09:22 PM

HT可以長做,唔代表店員可以長做
不過我只係吹下水JE,唔好太深究
總覺得,12吋區呢邊,一提起HT既Topic就唔可以讚得太多,彈得太勁...hehe 收口了.
未必喎....
eb好唔隱陣.
ht可以做長工....
fatestay 發表於 25/5/2010 21:22

EB 個姐姐好似係老細家屬喎
EB 個姐姐好似係老細家屬喎
毓民MKII 發表於 26-5-2010 10:54 AM

有D咁既事 !?真係唔知沃
其實....我都買左10多隻ht社的figure...中間真係唔覺有咩問題...

冇笑容?....我去比個訂/拿貨咁多次真係 ...
mansiu123 發表於 25-5-2010 02:37 PM

"葵芳流行一族2睇下模型都比人用粗口問候"我都比佢問候過.....只係看了5秒......
回復  mansiu123

"(想當年去葵芳流行一族2睇下模型都比人用粗口問候果d先係經典!...xddd)  "

...
kingofhero 發表於 25-5-2010 07:19 PM

當年地下果間, 想入去買野會比人問候咖,最正係其實我依經成日幫親....認得你都可以照x你
其實想讚下 ht 有個幾高大的男sale禮貌同態度都係ok的, 我次次盡可能都揾佢
(not許志安同肥仔, 雖然佢兩個對我都冇咩問題)
ht班哥哥仔我又唔覺佢地差,
有時返工返到累又真係好難笑得出呢點我都理解....