Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [ps3/xboc360]Marvel VS Capcom 3 約戰/討論區

隻GAME都冇人玩當然快悶....RANK又搵唔到...PLAYER MATCH又搵唔到

咁我都同意SSF4好玩D
瘦雞 發表於 19-3-2011 11:11 AM

咁我都覺sf好玩d~~~:(
隻GAME都冇人玩當然快悶....RANK又搵唔到...PLAYER MATCH又搵唔到

咁我都同意SSF4好玩D
瘦雞 發表於 19-3-2011 11:11 AM

咁你不如想下...why呢隻game冇人/小人打rank ?
server 差?
MVC fans ?
game 本身玩法系統問題?
...etc ?

照我睇法...一個玩開格鬥game 的人...都會試玩所有格鬥game
當佢用經驗去評估隻game ok 唔ok (當然有好多因素,會使佢愛上一隻game)
老實呢D真係好個人...當不可能從個人出發去評game...咁就要用大眾數字來評定.

一個好example...PS3 隻FF13 <--真係唔好玩?我唔知!冇玩過
但我只知佢由一出6~7百...直插168....我從第三者會覺得可能係大不了的game (因為drop到咁勁)

sorry....說錯不要插.....

.......其實我都想知why 你地會找唔到人玩? 出左都冇兩個月...可能co-opsystem 真係冇其他game 咁好...........

PS : XDD 就算打SSF4 ..有D Lag 我已經冇心機玩:55:
未~~~
黑色三連敗 發表於 19-3-2011 12:25 PM

如果重係冇得觀戰.....更快死:38:

當場MVC fans ......唔怕..
同我打 NBA 2K 一樣...死忠fans ..:34:
咁我都覺sf好玩d~~~
黑色三連敗 發表於 19-3-2011 12:26 PM

回來la :57: .......滴叔叔等緊你呀:75:
咁你不如想下...why呢隻game冇人/小人打rank ?
server 差?
MVC fans ?
.. ...
滴滴仔 發表於 22-3-2011 14:54

單講隻game 又唔係太差既, 但對戰冇得觀戰呢樣就真係死証, 我都係呢個原因先冇心機打 :42: 如果有得觀戰的話我都會打返 :67:
單講隻game 又唔係太差既, 但對戰冇得觀戰呢樣就真係死証, 我都係呢個原因先冇心機打  如果有得觀戰 ...
bbf1125 發表於 22-3-2011 03:10 PM

首先我沒有話呢隻game 差..
我所有問題都係反問式~你自己覺得why 咁小人打rank..:64:

同樣我重打緊NBA2K ...可能我自己like NBA ...咁咪等同可能重有好多人打緊MVC 一樣道理 :64:
server 差?
MVC fans ?
.. ...
滴滴仔 發表於 22-3-2011 02:54 PM

我都唔係好明點解搵唔到人玩......我睇排行榜D人打左成千幾場既......我諗SERVER問題

玩法系統我就覺得冇問題
呢個系列已經出左7~8隻game以上, 當年紅極一時, 除左marvel fans, 都仲好多人玩的, 你見十幾年前出的mvc2雖然極唔平衡, 但今時今日evo2呢d大比賽仲有份就知, 中間幾年冇出, 原因係marvel 將做game的license俾左EA, 所以CAPCOM冇得出

MVC3除左人少, 隻GAME本身在其他方面都符合番呢個系列的傳統同一貫水準. 畫面花, 一招死, 呢D其實都係個系列的固有原素, 一直都係咁, 唔係個個都鍾意, 但百貨應百客, 就係要百花齊放", 有唔同類型的GAME, 先至顯得市場發達, 選擇豐富.

呢隻GAME點解咁快少人玩, 一來佢本身一直都係在歐美HIT 過亞洲, 呢D地區性問題, 冇得講, 好似鐵拳, 在日本韓國依家都係爆紅, 但香港好少人玩.

二來依家格鬥GAME熱潮低沉, 整體市場細左好多.

三來當然係隻GAME冇觀戰同埋RANKING配對有問題, 搞到玩開果D都少左意欲.

我本身對呢個系列一向都係MA MA, 但MVC3本身(除左上述ONLINE問題)真係符合系列一向的style同水準, 我又唔覺佢特別差.
如果重係冇得觀戰.....更快死

當場MVC fans ......唔怕..
同我打 NBA 2K 一樣...死忠fans ..:3 ...
滴滴仔 發表於 22-3-2011 02:57 PM

冇得觀戰真係唔掂~~~:unhappy: 不過玩唔掂air combo~~~都係放棄左 :die:
回來la  .......滴叔叔等緊你呀
滴滴仔 發表於 22-3-2011 02:58 PM

我返黎啦~~~:x
單講隻game 又唔係太差既, 但對戰冇得觀戰呢樣就真係死証, 我都係呢個原因先冇心機打  如果有得觀戰 ...
bbf1125 發表於 22-3-2011 03:10 PM

我都唔覺太差~~~:(
我都唔係好明點解搵唔到人玩......我睇排行榜D人打左成千幾場既......我諗SERVER問題

玩法系統我就覺得 ...
瘦雞 發表於 22-3-2011 06:47 PM

我都覺可能server問題~~~:cool:
呢個系列已經出左7~8隻game以上, 當年紅極一時, 除左marvel fans, 都仲好多人玩的, 你見十幾年前出的mvc2雖 ...
getterwing2 發表於 23-3-2011 09:18 AM

好好既分析~~~:71:
出左patch, 哨兵血量大減3成半.
出左patch, 哨兵血量大減3成半.
getterwing2 發表於 24-3-2011 10:21 AM

咁更加唔駛玩~~~~:die: