Toysdaily 玩具日報

[詢問] 香港邊間設計學院較好?

i never give up my hope!

忍一時風平浪靜,退一歩海闊天空

願眾人共勉

:34: ..
pushpushpush
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
做好你而家手頭呢份好過LA, 你而家係米覺得呢份工好差, 所以轉行??唔係我覺得大大你一定會後悔
MKLO 發表於 14-4-2010 10:38 PM

唔係呀, 依家呢份工我好鍾意呀, 但8k人工總不能過世......
不過我唔係想轉行, 係想諗定後路搵一份20k左右既design 工....
呢行好睇個人才能同際遇..吾同做一般文職每day output相同ge product...我friend10幾年前讀大一,做工到甘上下就自己開design house..依架都做得好掂...後生,對自己能力有信心咪搏下..最重要仲有青春..

但我覺得係未來搵一份20k左右既design 工.... 養到家都未必同時養到自己同(將來自己ge家)
唔係呀, 依家呢份工我好鍾意呀, 但8k人工總不能過世......
不過我唔係想轉行, 係想諗定後路搵一份20k左 ...
humanspider 發表於 15-4-2010 11:40 AM

20k :50: ...我冇睇錯呀嗎
20k  ...我冇睇錯呀嗎
滴滴仔 發表於 15-4-2010 04:17 PM

2萬一個月wo.....目標太高?
呢行好睇個人才能同際遇..吾同做一般文職每day output相同ge product...我friend10幾年前讀大一,做工到甘上 ...
takeshi 發表於 15-4-2010 03:38 PM

錢真是煩人...
2萬一個月wo.....目標太高?
humanspider 發表於 15-4-2010 04:36 PM

:42:

over 20K ..起碼做AD or CD la
做得AD or CD呢d位 ...起碼英文要好(由其大公司, 同鬼佬客接觸多)

你估識AI , PS 就叫designer :55:
問你printing 野..即時0 咀la
20k  ...我冇睇錯呀嗎
滴滴仔 發表於 15-4-2010 04:17 PM

:50:
over 20K ..起碼做AD or CD la
做得AD or CD呢d位 ...起碼英文要好(由其大公司, 同鬼佬客接觸 ...
滴滴仔 發表於 15-4-2010 05:21 PM

:42:
要揾大錢有好多方法,點解一定要做Design哩行啫~
如果你一開始就諗住揾幾錢個月嘅,證明哩行唔適合你ga~~~