Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 從今天開始退出玩具界了【愚人节快乐!!請看一樓致歉。。】

如果樓主真係咁用心去整古人,抵中!!。。。。。
會困擾男人既不外乎 => 金錢,女人。。。。。仲有甩頭髮x_x。。。。。呢個世界你睇我好我睇你好,只有自己先清楚自己事,如果問題真係惡劣到要放棄呢一樣嗜好先可以解決得到,就做應該做既事,畢竟玩就幾時都有得玩,但有些事情就未必是今日唔做第時仲可以再做,沒有必然的對定錯,一句講晒,千其唔好固此失彼,令自己後悔先係最緊要。。。。。希望他日師兄將問題同心結一井解決解開後,可以能再慢慢從拾自己真正喜愛既事情及嗜好,嗜好係好個人既事情,只要你愛佢,唔會影響他人亦不要過份沉迷就得,一個成熟既人應該可以將每樣都作平衡處理,所以無需要諗得太多,一切隨心。。。。。
祝師兄每日都可以過得開開心心(包括愚人節)。。。。。
回復  黑色三連敗
對於是不是愚人節的玩意也好,文字中始終流露"著男人的標準",玩玩具就唔算係男人,玩音響 ...
warxv 發表於 1-4-2010 11:18 AM

玩玩具唔算男人~~~~:no: 希望佢自己唔好鑽牛角尖啦~~~:78:
我都會叫D聖鬥士幫我睇住屋企.......
dragonman 發表於 1-4-2010 10:14 AM

原來有人同我同心情~~~:$
係 lor, 人生有幾多個十年? 永遠為左人地 o既睇法做人, 好可悲,
做正常人同玩玩具又無衝突, 無人叫你 ...
newnov 發表於 1-4-2010 11:38 AM

咪係囉,我依家都費鬼事諗呢d野,為埋堆刻意改變自己嗜好真係好無謂,人地同事又唔係同你過人世,就算自己另外一半唔通你為要討好佢跟佢研究化妝品同facial面膜等,呢個世界就只有我自求我道,玩玩具嘅,命中註定行天之道,總之一切係被上天選定做真男人嘅材料..
你最後一張相用高達黎代表你自己, 你已經當左佢地係你0既朋友!!!
你退出唔到ga na~~
""一個大男人成天拿著機器人拜訪拍照真的是很不成體統。
一堆的模型買了沒時間砌,
砌了模型也不會上色,
拍照分享的水平也很有限,從來沒有得到任何論壇的精華。""

以上呢段好有共鳴.....睇到有d心酸酸咁....
個紙箱有好多好正好貴既野喎:80:
今天退出..明天復出....
大大心情不是不能理解,任何決定都沒有問題,生活是自己的,但你說的“一個大男人成天拿著機器人拜訪拍照真的是很不成體統”我不能苟同,什麽叫大男人成天拿著機械人拍照,什麽叫體統?生活就是為給自己愉快,照相,機械人,玩具都是為自己開心,體統這東西是做出來給人看的,沒人叫你拿著玩具去應酬去工作,去宣揚自己喜歡玩具。自己把握好自己的事就夠了。以上僅發表心聲,得罪莫怪。
愚人節快樂喎樓主:71:
回復  黑色三連敗
對於是不是愚人節的玩意也好,文字中始終流露"著男人的標準",玩玩具就唔算係男人,玩音響 ...
warxv 發表於 1-4-2010 11:18 AM

Exactly.

玩玩具一定同其他野有衝突咩?

我酷愛Gunpla但又中意玩攝影DSLR,中意睇動漫畫但又睇唔少文字書,有咩問題?過份沉迷的話就咩野都唔岩 - 不論果D係玩具定相機抑或汽車...

若然唔係APRIL FOOL的話,我勸你對果D標籤化咪咁執著,咁樣的話你唔玩玩具都唔見得會開心。
頭像被屏蔽
一路走好,阿門:79:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽