Toysdaily 玩具日報

查看: 14085|回復: 31

[其他] [認真]你既人生金句是什麼?

每一個人都有佢地自己既人生金句,
金句可能係用黎鼓勵自己又可能係用黎鼓勵別人.

我既金句就係:
"儘管現在何等辛苦都好,時間總會過去。
辛苦的時間過了,快樂的時間總會到來。"

呢句喺做Powerpoint presentations之前係非常之好用:71:

好啦, 我既就係咁
唔知道你地嘅人生金句又係咩呢?
我進化的速度比光還要快 ~
我發夜的光輝比太陽都更加耀眼 !
凡事莫理,眾頂莫企! 某影帝講既:oh:
凡事莫理,眾頂莫企! 某影帝講既
龍珠迷 發表於 21-3-2010 05:05 AM

這一排的電視劇都有講這句,都想拿來開玩笑吧,點知給你講先!
金句就冇...但有二字...堅持:67:

我會將"堅持"呢兩個字,放係書檯旁邊..無時無刻都會睇到..
頭像被屏蔽
我唔要見到有車響我前面.
bad-aries 發表於 22-3-2010 12:24 PM

從我倒後鏡上消失吧:DD
己所不欲,勿施于人
買o左後悔好過買唔到後悔...

小櫻上
至聖先師-孔子有個學生問他: 以德報怨,何如?子曰:以德報怨又何以報德?
學生又問:應當如何?孔子道: 以直報怨,以德報德。
做了後悔好過後悔冇做
世界上係冇合理嘅,因為合理 (你) 就唔合我
钱要用咗先係自己嘅
世事豈能盡如人意,但求無愧於心
"食左落肚就係自己嘅"....係我老豆嘅金句..... ....被醫生判斷為因電療後遺症而令進食功能退化不適合以口進食固體食物....因咬碎食物後吞不下....要把食物'谷'下入胃內....但常常入錯格誤進氣管而強烈氣急朿....非常辛苦.......但仍每天堅持直至生命最後一刻............................................................................................................................................我會延續呢句金句...."食左落肚就係自己嘅".....
堅持完成, 便有機會勝利:52:
if you're good at something never do it to free 。
等價交換~