Toysdaily 玩具日報

查看: 18368|回復: 73

[分享討論] 大感動! Project BM AKIRA 金田電單車 !!!!!! ( 27/3 放毒, 放毒, 放毒, 放毒, .)

.
.
.
.
.
.
.放毒, 放毒, 放毒, 放毒, ......... 邊個話金田唔正 ?!?!?!  :73:

[img] [/img]

No time, 只好先快影 .....  金田個表情跟足特典DVD version, 我又 ok bor.  同 Rider + bike 一樣, figure 可動性超高 !

讚 - LED 好夠光, seat 位用軟膠, 外甲用磁石裝上, 不用一分鐘攪掂.  多年 dream item 終於實現 (多年前只有一隻 1/6 手辦cast)

最可惜訂了行貨金田, 一來平d又無分別, 冋行大多早發貨, 今次只有水貨先到, 又要多等 1 week, 到時再人車合一.

下午上完特典貼紙再加相 !!!!
:71:

不滿: 原來2份都係水貼 ............... 最初以為一份水貼, 另一份貼紙 ...... ??!!!?!?!  大佬 Bandai , 平時模型想要水貼你又送貼紙, 今次要貼紙你又掉轉 :70:   即係要再噴光油去 protect D 水貼 :53:

等我試下車先: :35:

akira_wh.jpg ..
勁呀…!最衰今日唔得閒攞,好想快d玩呀!
D 貼紙設定一張蓋一張, 不能出錯 ..... 貼到叫救命, 加上只是當年一張插畫, info 嚴重不足 !!!
繼續繼續...唔好比佢停....
heewing 發表於 20-3-2010 02:29 PM

X2:71:
重有車頭燈機關, 以油門同BRIKE做聲效....同幾多鐡.....我直情覺得佢係合金.....勁!!!1
樓主,請問噴左光油會吾會同車本身的光度吾夾呢?
響兄拎左未...我仲未有....好痛苦...
heewing 發表於 20-3-2010 08:08 PM

人車都拿了...吾想加深你痛苦:shy:..但真係忍吾住要講真係好玩到不得了..:$...我係玩到嘩嘩聲..好興奮...可能我本身太愛呢架車。QC 好ok(當然某d 少少part重有d暗痕..但可接受...要深夜先影得相..

我sad貨2号隻人又出左dd事...好彩同蕉人買..完全安心等.....
Brilliant !!! :D

Too bad it costs too much ( price of 2 Batpods...) :ice:
樓主,請問噴左光油會吾會同車本身的光度吾夾呢?
takeshi 發表於 20-3-2010 06:45 PM

唔會, 因為呢隻D光澤無 Ironman BD 那麼勁.  如有功力, 噴厚D再磨平水貼邊高低差就 perfect.

我會建議噴光油, 否則耐咗D水貼會太乾而脫落和變色.

快D影金田啦, 我好想 see 呀 !!!
重有車頭燈機關, 以油門同BRIKE做聲效....同幾多鐡.....我直情覺得佢係合金.....勁!!!1
samurai 發表於 20-3-2010 06:16 PM

係呀, 比我想像中好好多 !!!!!   :79:   玩唔停手 !!!
:71: great to see you have put up those stricker already.
唔會, 因為呢隻D光澤無 Ironman BD 那麼勁.  如有功力, 噴厚D再磨平水貼邊高低差就 perfect.

我會 ...
RRAAYY 發表於 20-3-2010 10:00 PM

Thanks!我會淨噴光油算了..吾敢亂搞...:(
剛回家..隻人要聽日影了..件衫係夠薄.摺紋位都ok....但手工一般同cutting細位我覺得車得麻麻..好在set好pose又吾太覺..

突然見到..:@ 特典d水貼有d要貼上擋風破璃..甘味即係只可選1個mode display??!
回復 1# RRAAYY

正到魂  :35:
good....:71: