Toysdaily 玩具日報

[其他] 今日去ht接收ironman bd ver 

This is why their sales' attitude and services are getting worst and worst (it was never good to b ...
chanedw 發表於 21-2-2010 02:10 PM

吾係應該相反咩???
當你比得錢ge就已經表示"算把la",明吹水都食硬你,班sale點怕比面色你睇?
比錢支持又吾肯算數,甘樣反而佢地吾會get worst??:?

回復  fruitswai9
我就係見到 呢隻第一時間去訂  可惜最終係兩回事
Artoo 發表於 21-2-2010 04:08 PM

我都係,而且相信99.99%其他大大都係...so...中招
櫥窗個SAMPLE頸后面冇電制既,佢D初辦真係.....下次現貨先買
櫥窗個SAMPLE頸后面冇電制既,佢D初辦真係.....下次現貨先買
我知,但我就係指正正質疑呢2樣野真係可完全分開?就係你明知吹水,最後吾對辦,但都最後都照比錢suppor ...
takeshi 發表於 21-2-2010 05:37 PM

我想很多大大應該是逼於無奈給錢吧, 畢竟也只有HT有出1/6可動的Iron Man,
我倒是覺得謾罵不需要, 合理的批評指教倒是可以, 只需要就事論事, 點到即止就夠了,
有些言論卻是也有點過頭,  畢竟公司也同意讓大家退訂, 算是肯負起責任.
這次事件其實就我看來, 只是HT的回應太不聰明所造成這麼大的遺憾跟不快,  其實只要回應道歉的部份跟
退訂就足夠已, 對於那些回覆偏激的言論再去給回應只會造成更多不必要的麻煩.
我想很多大大應該是逼於無奈給錢吧, 畢竟也只有HT有出1/6可動的Iron Man,
我倒是覺得謾罵不需要 ...
Ax2 發表於 21-2-2010 06:21 PM

其實..我又吾覺係逼於無奈,可以退訂,主權就係番自己手...返而我都係覺得有d駡過頭..不停在駡都無用...根本現在個情況佢以後吾改你都無法改變...我亦吾相信不斷有post講就可以比到壓力佢...可能我比我friend影響才有此想法吧~覺得有好多人都係佢ge影子...:shy:
我倒是覺得謾罵不需要 ...
Ax2 發表於 21-2-2010 06:21 PM

同意你的睇法,反正唔要貨就退訂,要貨咪俾錢囉,就係咁簡單.當然如果HT要你地硬食無得退訂的話就要嘈到拆天姐.

而家個case,就好似去茶記叫干牛河,你竟然出左碟菜原肉片河
原來冇晒牛肉,又唔一早開聲叫我order第二樣,自把自為轉左。
個侍仔話,你都未食過,仲話今日d菜新鮮,廚房係好有心機去煮既,你咁樣話我地,即係唔尊重!
你唔想食可以退錢,或者叫過第二樣,但就一定冇干牛河。

喂,咁我真係好鬼肚餓,整過又要等,退錢去第二度食,都未必有干牛河,咪食law
但我食x完上open rice投訴間野服務唔好,有乜問題先?

我都知U Magazine、飲食男女影食物,一定靚過實物。
但而家問題已經超越左靚唔靚,而係干牛河變左肉片河!
我就覺得呢,上消委會係冇Q用既,因為生產商跟本冇呢件貨,最後只能退錢
咁我嬲嬲地食完,唔,覺得材料又真係幾新鮮,彈之中又有D讚。
叫D喜歡食肉片河既人去,叫想食干牛河既人唔好去,都OK既。
而家個case,就好似去茶記叫干牛河,你竟然出左碟菜原肉片河
原來冇晒牛肉,又唔一早開聲叫我order第二樣, ...
K66 發表於 21-2-2010 19:56

呢個比喻一流 !

我就係唔順超佢自把自為轉左做肉片河, 退錢走人,
出到門口又肚餓, 附近無間食得落肚,
最後都係返轉頭食返碟肉片河.
原來冇晒牛肉,又唔一早開聲叫我order第二樣, ...
K66 發表於 21-2-2010 07:56 PM

agree~
今日見放假, 上去熱玩具拿 ironman mk3 bd ver.
入去時見有個客係右面角落頭不斷將2盒的散件換成一盒。 ...
黃金雙子薩卡 發表於 21-2-2010 02:21 AM

就樓主呢1次經歷事件, 假如屬實冇屈阿「瘦虎」(好似叫阿Ray?)的話~

就員工態度、工作心態去討論~
咁呢位員工(吾算sales,充其量「孰貨員」、「收銀員」)...真係正1倒米壽星...
「瘦虎」~我吾怕你知我係邊位。你留意下la~
點解年初三,Hottoys 幾大高層會落舖特登擺個「陣」去俾人介紹試玩? 初三吖~大佬, 我係你哋老細的話, 抱住個仔1家幾口去旅行、拜年吾好?
幾解要去監察舖頭?
因為! 靠你班「大帝」?...只會on下on下地:「吾like隻MarkⅢ吖? 歡迎大家嚟退$喇~先生(小姐)...」
因為!你哋「聲明」話可以退$啫, 但你哋公司高層其實係好吾想10個有5個客退$吖~好着緊自己生意。
唉...
連客人普通1問題都吾識「答」...仲咁「容易地」開口1句: 可以退$嫁~
退、退、退...你哋好想所有客退$咩? 我係你哋老細真係激死...做咁多工夫都係想退訂嘅客回心轉意啫~
HT老細不如立令「吾准旗下門市員工"主動"向已訂客人"建議"或"提及"呢1個"退"字」
除非d客自己要求又另1回事~
幕後全体人員花咁多工夫, 呢比你哋1句: 「先生(小姐)你可以退$個喎~」
1句說話就K.O. 搞「喎」1位原本15、16嘅客人~
就樓主呢1次經歷事件, 假如屬實冇屈阿「瘦虎」(好似叫阿Ray?)的話~

就員工態度、工作心態去討論~
...
sumsum.com 發表於 21-2-2010 10:22 PM

大大, 咁佢吹水話冇出現過隻SAMPLE 和話隻SAMPLE 唔係佢地, 咁你又點睇?
回復 42# skyline34

點睇?haha...
我咪喺上面提過咯~:65:
1句客人咁嘅問題都答到9吾搭8, 係個人對客交涉經驗、反應不足~
同完全吾夠淡定...
只會心諗, 客人問多幾句?好!出「超必殺絕招」:
1句「先生(小姐)你可以退$個喎」
Yeah!嬴咗!好嘢!K.O.咗個問題客人囉!(以為真係解決咗問題)
回復  skyline34

點睇?haha...
我咪喺上面提過咯~
1句客人咁嘅問題都答到9吾搭8,  ...
sumsum.com 發表於 21-2-2010 10:47 PM

其實ht有冇個的服務意見收集,,?
我真係想投訴一下他們的服務,,,(雖然我知投訴左都未必有用):42:
冇....
但你可以兜口兜面同佢老闆提出意見....不過根本冇 lee d 人存在, 我地最叻只會在這裡講...haha