Toysdaily 玩具日報

查看: 30008|回復: 44

[玩具報告] Macross F DX VF-27 (多圖)

等左咁耐...  電影播完、電影版上左,到今日終於出喇:Macross F既VF-27

之前睇左好多expo相...  對呢隻野期望好高...

飛機mode...  我覺得冇咩大問題...  但兩邊尾翼唔係直係斜既...  怪怪地...  唔知設定係咪咁?
包哂兩兄妹...  但造型...:55:

支炮可以中間分開...  但冇模型果塊膠片玩...

機尾engine可以轉方向

機身幾扁,唔錯

攝石人黐相影

Gerwalk mode:比想像中好!

關節鬆緊適中,係其中一個原因

膊頭舉得起,又唔會太實   唔似Quarter咁

攝石人黐相影

黎到呢度,我對VF-27都好滿意。點知到Battroid mode...

我完全唔識幫佢擺pose!上半身,雙手非常好,手㬹可以作近180度摺埋

但下半身,一來大腿頂好容易刮倒腰身,二來股位可動範圍比VF-25更差!

我唔知係咪我自己既問題...  由於我唔識幫佢擺pose,自不然冇咩相。
盾內藏匕首...  如果下身關節好,應該可以擺d有型格鬥姿勢...

背後補返幅...

攝石人黐相影

多謝觀看!:64:

後記:

- 少有地,今次Bandai個盒面影得好好...  將有限既可動性影成比實際大...

- 本來以後好過VF-25好多...  但變返Battroid mode時,除左冇頸短問題(的確係好好多!),高脾粗身問題依舊。

- 今晚好凍呀!
Thanks photos & reports ! 辛苦哂!! :64:
:handshake: thx for sharing~今日行過都差d入手. 拿上手個盒好細好輕, 但盒面幾吸引.
:handshake:  Much improved item when comparing to VF-25
nice pics, support
必入:$
頭像被屏蔽
謝謝你的介紹。
The head QC look good, isn't it?  :)
The head QC look good, isn't it?
Douglas.M.Saint 發表於 19-2-2010 07:43 AM

整體上QC都冇咩問題 :64:

有少少位甩少少色  但果d位可以理解

不過同一般DX 25一樣  上手時好油...  但已經企理過VF-25
:71:Push
有機師~~~~~~~~~~~~:35:
無 fast pack 但賣同一樣價, 唔值, 但大體算係 ok

繼 vf19改的大不同, 笨大旨在要錢多過做好玩具
樓主,
link了你的 "精華",若有 "得罪" 的地方,請告知!
http://space.uwants.com/index.ph ... space-itemid-399269

JK
Good stuff !!!
出左~~~:@

thx for the report ~~~ :)