Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Transformers Movie2 - Lockdown

好耐無寫過玩具野喇,一來無時間,二來呢輪真係無乜特別野玩∼

TF Movie2, 除左隻柯柏文同買唔到嘅天火外,真係無一隻提得起我興趣,
直到新呢一水無係 Movie 出現過嘅新 design 出現,
包括 Brawn, Mindwipe, Bludgeon, Lockdown 等等...
唔知係咪換左個設計師,呢水人物無論外形同可玩性都將第一水比下去∼

其中呢隻 Lockdown 更係深得我心,去相:

邪惡!

呢種美式 Hot Rod 大跑車嘅誇張設計一向都係我杯茶

Transformer Animated 第一次見已一見鍾情

依家以 Movie2 名義重生,detail 位多左,少左卡通感,多左真實感

俯視圖

車底除左個大鉤,基本收得好好了∼

車形真係好 "霸" ∼

人形好有一種 "Spawn" 嘅感覺∼

特別鍾意佢左右不對稱嘅設計,
膝蓋,兩手,兩肩,都係不對稱的

我呢隻左手 Ball Joint 成日甩出來

真係型到喊∼

鐵鉤船長!

右邊身活動能力麻麻地∼

把鉤...軟膠來的∼

呢隻 Lockdown 頭後面無野遮住,雙眼透光能力極強

後記:
好耐無一隻玩具令我咁鍾意咁有驚喜,不過佢就好似臭豆腐咁,
鍾意嘅會愛到佢死,唔鍾意嘅會覺得佢超樣衰∼

變形金剛顏色太膠嘅通病亦存在係佢身上,不過問題唔太嚴重,
只要將灰位上番銀,在點番少少 detail 位,成隻已經靚仔晒!

外形方面係無可挑剔架喇,不過活動能力方面表現麻麻;
因為變形所以腰不可左右轉,右腳股關節因為不平衡嘅設計活動範圍頗少,
右手個鉤有個類似油壓嘅東西,亦令前臂唔係點郁得。[img][/img]
好似好正, 好邪惡
頭像被屏蔽
好正啊@@
不過這隻...電影有出過?
太多機械人...已經看不
Good report!
我剛剛都入了這隻,好正,而且之前果兩隻Animated我都有入。
頭像被屏蔽
如 果 佢 地 唔 係 咁 膠 既 話 , 我 一 定 買 晒 佢 !