Toysdaily 玩具日報

查看: 17066|回復: 33

【討論】其實大家玩正版多定 ISO / DL 多?

P.S. 只討論,不想有罵戰。因為感覺上玩玩具既 brother 會肯駛錢買 game。

我冇家用機,有 PSP 同 NDSL,都係買 Game 玩,
但都會玩朋友既 ISO / DL game 試下隻 game 好唔好玩。
原文章由 raincoat_lam 於 25-1-2007 11:40 發表
P.S. 只討論,不想有罵戰。因為感覺上玩玩具既 brother 會肯駛錢買 game。

我冇家用機,有 PSP 同 NDSL,都係買 Game 玩,
但都會玩朋友既 ISO / DL game 試下隻 game 好唔好玩。

因為我無時間玩咁多隻game.....所以我只會買game......
一隻game我可以玩2個月以上......................
買,因為會買的都是自己喜歡的,通常都可以玩很久,就算玩了很多次,都可以找到樂趣
買GAME,SS時代開始已玩正版,反正買咁多GAME都玩唔哂,一個月買兩隻GAME(1手提1家用)都係有限錢!
頭像被屏蔽
正版:!
原文章由 wiisimon 於 25-1-2007 16:59 發表
玩具日報好多人都堅持玩正版玩具,但唔知有幾多個會堅持玩正版game,但我係其中一個=)

真係買左一隻鐘意玩既game,係可以玩好耐好耐架。

10分同意.................

SRW alpha3......我可以爆5次機........(真男女 超男女 連bug mode(1次過可以用所有主角機) 全部爆一次~~)
我一日玩得3個中到~~6or日就可能有6個中.......
咁你話一隻SRW.....可以玩多久.........?!
PSP I only buy games too!
玩正版,因為甘樣在買game時才會考慮清楚,所以而家買既game都係自己鐘意玩.
頭像被屏蔽
我都係買game玩,以前細個玩gameboy,wonderswan同超任都玩正版,果時有老豆買

之後中學舅父送左部ps2俾我就玩翻版啦,果時d game都唔平,中學已經有零用錢,無理由再問屋企拎錢就為打機喎,所以買老翻............不過我好少玩,呢幾年都無買過game玩,所以而家都無二十隻game(浪費左部機=.=)

兩三個星期前買左部ndsl,今次我都堅持玩正版,成日俾人話我傻仔,一知我玩正版就會叫「嘩」
我又覺得真係值得既,而且我打機唔叻,加上只識玩格鬥game,我都唔會洗到好多錢落去買game
不過我開始轉投向買二手game,而家只有隻一手既jus,遲下都打算買隻二手既舞空烈戰
I didn't start to play authentic games until I have an NDS, before that I play lo fan on PS2. (partially because of the region code that I cannot play SRW on a US PS2)

Well, personally I absolutely support playing authentic games because (esp. the recent years) because it's a way to appreciate the game designers. Also, it's a way to keep myself not to have too many games because I don't have that much time to play that many games.
原文章由 X-JAPAN 於 25-1-2007 06:13 PM 發表

10分同意.................

SRW alpha3......我可以爆5次機........(真男女 超男女 連bug mode(1次過可以用所有主角機) 全部爆一次~~)
我一日玩得3個中到~~6or日就可能有6個中.......
咁你話一隻SRW.....可 ...

我impact都打左1年:DD
:DD
各位大大都係買正版....
真係估唔到仲有咁多人買...好感動....:shiny:
我自己通常問人借黎試下先.....真係好玩先會買正版...
以前時間多咩game都玩就買老番,
依家出黎做野一來無咩時間打機,二來唔係隻隻都想玩,
所以依家買正版