Toysdaily 玩具日報

Final Fantasy XIII 集中討論區

玩玩下佢都唔係 "易" 打 ga ... 真係要有小小技巧先打到 ...
好似打 d 召喚獸 咁 ... 如果唔知 方法亂打 包你 gameover ...
我琴晚打到 澳丁 ... 都係比佢打死幾次 ...
:70:
原帖由 Vince 於 21-12-2009 10:59 發表
玩玩下佢都唔係 "易" 打 ga ... 真係要有小小技巧先打到 ...
好似打 d 召喚獸 咁 ... 如果唔知 方法亂打 包你 gameover ...
我琴晚打到 澳丁 ... 都係比佢打死幾次 ...
:70:
shiva仲傻...都唔知只要防守就得...條bar滿左od就得...:44:
奧丁我出秘技 - 教慢條atb就會易打多好:x
原帖由 mirage 於 21-12-2009 11:07 AM 發表
shiva仲傻...都唔知只要防守就得...條bar滿左od就得...:44:
奧丁我出秘技 - 教慢條atb就會易打多好:x

shiva <= 我用 冰拳 打佢 都得 ...
奧丁 <= 我係唔夠 血 打佢 ... 佢野野睇住 lighting 姐黎打 ... :70:
話時話 ... 乜 ATB 有得 set 慢 d 既咩 ???
原帖由 Vince 於 21-12-2009 11:15 發表
shiva  

shiva只有snow一直防禦,od就會自己加

odin -他砍人時就兩個healer一直加血, 不動時就兩個blaster魔法轟,頗易的...normal時他虐我,是把atb設定為慢之後變我虐他

atb - 在config那裡,分normal跟slow兩種的
原帖由 mirage 於 21-12-2009 12:41 PM 發表

shiva只有snow一直防禦,od就會自己加

odin -他砍人時就兩個healer一直加血, 不動時就兩個blaster魔法轟,頗易的...normal時他虐我,是把atb設定為慢之後變我虐他

atb - 在config那裡,分normal跟slow兩種的

thx ... 好 ... 今晚再同佢 死過 ... 我要快 d 爆機 :*
:@ 大家都好勇猛wo
原帖由 夏娜 於 21-12-2009 01:17 AM 發表

打 下界神 俾 佢 X左2次

見crystal 化 Serah 後 有機械獸 出黎俾 佢 X左4次.....用左 ATK, DEF, HL ..... 但係 lighting太少HP  一出落冰就死X左

見到4隻綠青蛙  又俾人X左

用 Snow 打 Shiva  又X左

...

都真係瓜左n咁多次喎:67:
原帖由 基拉 於 21-12-2009 09:18 PM 發表

都真係瓜左n咁多次喎:67:

:angry:咪係~  打FF13死的次數重多過打 super mario...  so street street
原帖由 夏娜 於 22-12-2009 00:55 發表

:angry:咪係~  打FF13死的次數重多過打 super mario...  so street street
打到下界果陣,我比你擲手掣喎
其實知 "方法" 就唔係難打 ga la ... 大家努力 ...
我而家果個 lighting 姐 好勁 ... 敵人 break 左 就可以打到佢上 天 ... 如果隊友夠快 ... 基本上隻怪會係 空中 比 人 SM ... 好正 :71:
原帖由 夏娜 於 22-12-2009 12:55 AM 發表

:66: 打mhp都冇死咁多次
:26: 你地個個都打得咁快,我呢兩日都冇打到
打到初初snow跌落去咋
原帖由 Vince 於 22-12-2009 10:04 發表
其實知 "方法" 就唔係難打 ga la ... 大家努力 ...
我而家果個 lighting 姐 好勁 ... 敵人 break 左 就可以打到佢上 天 ... 如果隊友夠快 ... 基本上隻怪會係 空中 比 人 SM ... 好正 :71:

我的做法是打怪上天,或者自己追擊一下,讓它跌下來(跌下來有扣血的),然後再打佢上天,隊友用blaster會自動追擊
這樣可以打斷他的行動,不在地上沒法行動

有關武器改造那邊或者大家沒留意,某些物品投入一定數量的話可以得到經驗值bouns, 讓下一次投入的物品之後所獲得的exp加倍
某些比較特殊加exp較多的物品,用這方法可以讓武器升級得快點
原帖由 基拉 於 22-12-2009 10:18 發表
你有排追...佢地唔停咁換人果到要幾耐&#21523;
原帖由 基拉 於 22-12-2009 10:18 發表

我都同你差唔多, 琴晚先剛剛開始第二章:55: