Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢內容討論區 ( 第8期ND出左la!)

今期完全版搞乜鬼?  本本都係咁, 唔知下期會唔會補返...
傲龍未展 發表於 1-5-2010 10:56 AM

未展兄太心急LA,我尋晚喺旺角見到都係咁,所以無買
食完飯一兩個鐘再返去睇,正常返晒
聖鬥士JACK 發表於 1-5-2010 02:03 PM

出左嗎~:shiny:
聖鬥士JACK 發表於 1-5-2010 02:03 PM

買果陣真係無留意到, 點都估唔到會咁, 去到書屋同一時間都見有人拿果條 '未來版' 書條黎換, 店主即刻俾返條岩既書條俾我, 仲話真係唔好意思,  天下今次真失策!  下次買又要
留意多一樣野啦.
聽日買先
今期完全版搞乜鬼?  本本都係咁, 唔知下期會唔會補返...
傲龍未展 發表於 1-5-2010 10:56 AM

未來版.

聽日買先
阿天 發表於 1-5-2010 07:56 PM

好!
第四十九集﹕女神復活!!

內容﹕正義之盾

感想﹕星矢最後一招的一幕,在神聖衣出場時見返。
            小宇宙中有獨角獸、大熊星座
            沙織連件衫都修復好
            雅典娜想做回普通少女?然後怎樣?嫁給星矢?
            撒卡一插就可穿黃金聖衣,強!
            看漫畫的時候,不知為何腦內響起配樂同配音..
            善惡的戰場不是在十二宮,而是在撒卡身上;世界上的戰爭,亦是由
            於人在善惡之中敗給了慾望而開始。
            撒卡不接神的寬怒,自己亦不原諒自己,要自己一力承
            擔責任,結果走進死胡同。可惜他的命死十次也補償不了。
            人唯有接受自己的無能為力,才可以認清自己,重新上路。
第五十集﹕短篇 冰之國的娜塔莎

內容﹕藍色脈衝

感想﹕阿列克謝這麼容易就殺了親父,無感情可言;被冰河打敗後就為了妹
            妹放棄侵略,成敗會令到一個人睇清身邊的事。
            聖衣突然地從也哥夫手上出現。
            冰河穿舊聖衣,又懂得曙光女神之寛恕,是甚麼時候?
            這篇是神鬥士的起源嗎?

第五十一集﹕海底神殿

內容﹕海皇波塞冬

感想﹕雅典娜完全沒有能力抵抗雜兵攻擊
            星矢昏迷都跑了出來!
第五十二集﹕死亡旋律

內容﹕死亡交響曲、死亡最高潮

感想﹕金牛百份之一的實力使不出來,難怪會敗。
            海魔女蘇蘭特好似女人。
            美人魚迪蒂絲出神話就好了。
第五十二集﹕死亡旋律

內容﹕死亡交響曲、死亡最高潮

感想﹕金牛百份之一的實力使不出來,難怪會 ...
mushroom 發表於 4-5-2010 12:14 PM

海魔女~~~~:shy: :shy: ~~~~~靚女到爆, 靚過真正嘅女人~~~~~
第五十三集﹕加冕!!海皇波塞冬!

內容﹕生命之柱

感想﹕雅典娜令蘇蘭特恐懼,與神復和令人暖;與神敵對則讓人恐懼。
            若神真因我們保護環境而懲罰我們,我們低死嗎?
            沒有教皇,老師便位於聖鬥士頂點。
            人的身型畫得修長了。
海魔女~~~~  ~~~~~靚女到爆, 靚過真正嘅女人~~~~~
Quentin 發表於 4-5-2010 01:59 PM

所以我入了隻神話.....希望人魚會出,始終女人長髮好
第五十四集﹕復活!新生聖衣

內容﹕神之氣息、旅風巨浪

感想﹕海馬拜安
            在邪惡彌漫,總要人參戰;苦了在家等候的女性。
            死了的黃金都認同星矢他們,而且巨蟹、雙魚都變忠了。
所以我入了隻神話.....希望人魚會出,始終女人長髮好
mushroom 發表於 4-5-2010 10:00 PM

海魔女的聖衣神話都造得幾好,可以換髮型,又可以換翼!!
海魔女的聖衣神話都造得幾好,可以換髮型,又可以換翼!!
Lau 發表於 5-5-2010 07:50 PM

重好重手!
好書介紹~喺香港有錢都未必買到~~~
http://hk.myblog.yahoo.com/saint ... ?new=1&mid=2443