Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 少女,少年漫畫都傾。日漫討論區。(新作推介:進擊的巨人)

志村貴子百合之神作「藍花」

小弟瞓身推薦!
請問"玻璃面具"算唔算??
神風怪盜,滿月算唔算:?
原帖由 Quentin 於 30-11-2009 04:58 PM 發表
請問"玻璃面具"算唔算??

:he: 一定係啦...
仲有我家姐由細睇到大既尼羅河女兒...
:77: 各位大大,多謝回覆!
唔好考我啦,我話邊本係「少女」唔作得準架。
大家認為係既就係啦…

我有d都唔識分類…
例如「妄想少女御宅系」…我真係唔知佢算咩類…:?

覺得好睇咪講下,傾下偈得架啦。:78:
分得太考究…我怕由分享變左爭議…:DD
原帖由 太陽之牙 於 29-11-2009 09:20 PM 發表
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51wLCIKo1hL._SX230_.jpg" border="0">http://ecx.imag ...

百合系?:@
難度你想「渡」我入禁忌既花園?
原帖由 yugi 於 30-11-2009 05:23 PM 發表
神風怪盜,滿月算唔算:?

肯定係
個人心水:

山下和美-----天才柳澤教授的生活
冰川京子-----來自遠方, 荒野天使系列, 和新作如織似錦
篠原千繪-----蒼之封印, 海之闍 月之影
田村由美-----BASARA, 龍三郎系列, 7SEEDS
嘩, 估唔到有咁多人有睇呢d少女漫畫~
我呢d男の中の男就真係一套都無睇過:!
係美少女戰士同魔法卡小櫻呢d電視播既時候會睇下:x
筋肉人, 力王, 魁男, 北斗, 呢d先係我睇既漫畫:$ :$
原帖由 Devil_Fudou 於 1-12-2009 07:23 AM 發表 嘩, 估唔到有咁多人有睇呢d少女漫畫~我呢d男の中の男就真係一套都無睇過:! 係美少女戰士同魔法卡小櫻呢d電視播既時候會睇下:x 筋肉人, 力王, 魁男, 北斗, 呢d先係我睇既漫畫:$ :$
好想知咩係男中之男:shiny:
原帖由 Devil_Fudou 於 1-12-2009 07:23 AM 發表
嘩, 估唔到有咁多人有睇呢d少女漫畫~
我呢d男ソ中ソ男就真係一套都無睇過:!
係美少女戰士同魔法卡小櫻呢d電視播既時候會睇下:x
筋肉人, 力王, 魁男, 北斗, 呢d先係我睇既漫畫:$ :$

:^ 踩場?要你由男中之男變成人妖王好嗎?
原帖由 spidey123 於 1-12-2009 02:20 AM 發表
個人心水:

山下和美-----天才柳澤教授的生活
冰川京子-----來自遠方, 荒野天使系列, 和新作如織似錦
篠原千繪-----蒼之封印, 海之闍 月之影
田村由美-----BASARA, 龍三郎系列, 7SEEDS

謝推介:64:
以上既作者都好似係比較經典的…
可以介紹下作品內容嘛?
原帖由 原罪 於 1-12-2009 11:46 PM 發表

謝推介:64:
以上既作者都好似係比較經典的…
可以介紹下作品內容嘛?

天才柳澤教授的生活:
這書是描述柳澤教授和三位女兒的生活趣事, 以教授的獨特的眼光看世界, 是一部會令人會心微笑的作品.

來自遠方:
少女典子因為一場爆炸被彈到去一個異世界, 在這世界她被稱為"覺醒", 在預言中"覺醒"的使命就是把破壞世界的天上鬼叫醒, 在典子降落樹海被花蟲所困時被一名力量無用正常人來形容的流浪戰士所救, 戰士名叫伊克, 伊克在別無選擇的情況下和言語不通的典子一起開始他們的旅程.

如織似錦:
在庵堂長大具有不可思議的能力的小女孩鈴音,自小和被她強行當成父親的年輕武士新九郎一生活, 但新九郎在一伏妖行動中失去影蹤, 當鈴音長大後因一次被妖怪襲擊, 竟發現父親留給她的笛子能叫出一隻擁有新九郎甩相貌的妖怪"貴大人".....

蒼之封印
高中生蒼子從轉校開始,就被一名神秘人追殺, 最後她知道自己原來是鬼的女王,而追殺她的正是以獵鬼為目的的白虎族,為了變回普通人平凡地生活,開始和白虎聯手一起對付以吃人為生的鬼.

海之闍 月之影
一次意外, 一對孖生姊妹感染古代細菌而產生超能力, 但其中一人卻受細菌影響變成邪惡化身...一對姊妹既愛且恨的對決急劇展開...
原帖由 katoributa 於 30-11-2009 08:03 PM 發表
好想知咩係男中之男:shiny:

http://ja.uncyclopedia.info/wiki ... D%E3%81%AE%E7%94%B7

男の中の男一覧

* 江田島平八
    * 空条承太郎
    * 拳四郎
    * 鬼塚英吉
    * 織田信長
    * 前田慶次
    * 真田幸村
    * ゴルゴ13
    * 武田信玄
    * 坂本竜馬
    * 荒木飛呂彦
    * 呂布
    * 関羽
    * 李小龍
    * 伊達政宗

:! :! :! :!
原帖由 Devil_Fudou 於 2-12-2009 05:01 AM 發表 http://ja.uncyclopedia.info/wiki/%E7%94%B7%E3%81%AE%E4%B8%AD%E3%81%AE%E7%94%B7男の中の男一覧    * 江田島平八    * 空条承太郎    * 拳四郎    * 鬼塚英吉    * 織 ...
仲有Devil Fudou:)