Toysdaily 玩具日報

查看: 11210|回復: 27

嘩~~ d煙大到好似唔使錢咁 Model right now is Arnold

今天去逛mall發現一個好好玩嘅嘢 本來係萬聖節用嚟搞氣氛嘅噴煙器 估唔到真係會噴咁大煙 搭配場景都唔錯:shiny:  有影片同後製過嘅圖片 幾好玩:DD  不過整到間房有d臭, 宜家喺度通緊風:cool:YouTube  VideoMEDICOM CROWS ZERO 滝谷源治

好迷幻
又幾好氣氛wo:71:
:71: :71:
多謝 影武者 自由之翼 Nick2009支持 :shy:
這台機器玩上癮了
陸續拍攝中
今天設置了比較有對比的燈光  一藍一紅
加上ps後製調色一下   還真好玩

原帖由 heewing 於 11-10-2009 02:41 PM 發表 hellboy好真....:71:
多謝heewing兄我自己都最重意 HellBoy的 感覺:35:真的是我最上鏡嘅公仔 愛死了:love: 以前拍的 hellboy

我公司都有部,但一噴就太大量,因為設計係用來影真人.
你呢部機岩影玩具,請問可能相告在那可以買到?
Cool~~~  正得很!!!!!
原帖由 K66 於 11-10-2009 05:47 PM 發表
我公司都有部,但一噴就太大量,因為設計係用來影真人.
你呢部機岩影玩具,請問可能相告在那可以買到?

我在美國target買的  可能幫不了香港的兄弟
不過我猜 搞party的店都可能有 這種類似 乾冰製煙機

原帖由 goahead 於 11-10-2009 06:03 PM 發表
Cool~~~  正得很!!!!!

多謝支持
多加一張  以前拍的雷電  也是用煙當背景
原帖由 vincenano 於 11-10-2009 18:12 發表

我在美國target買的  可能幫不了香港的兄弟
不過我猜 搞party的店都可能有 這種類似 乾冰製煙機

多謝支持
多加一張  以前拍的雷電  也是用煙當背景
http://img5.imageshack.us/img5/2898/raidenendweb. ...
\

多謝樓主,我公司那部也是用乾冰的.
你的圖很好,很正斗!
:71: nice photo
Smoke effect matches to Hellboy perfectly! Very creative!
火燭呀~~~:DD

燈光同氣氛幾正~~~
to k66
多謝鼓勵  我影d機械圖  參考一下

to Borbor
多謝你的支持 :77:

to riderfun
glad you like my hellboy picture!!!  :43:

to MAX
多謝阿  :love:
好彩房d alarm已經壞左
上傳商品圖
有興趣同好參考一下:handshake

機器不大 要插電 熱機有臭味 呵呵 大概熱1~2分鐘 噴30秒

上視圖  圓蓋是倒專用液體的地方

噴煙嘴

專用液體 還不清楚一瓶能噴多久