Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: vincenano

嘩~~ d煙大到好似唔使錢咁 Model right now is Arnold

上傳商品圖
有興趣同好參考一下:handshake

機器不大 要插電 熱機有臭味 呵呵 大概熱1~2分鐘 噴30秒

上視圖  圓蓋是倒專用液體的地方

噴煙嘴

專用液體 還不清楚一瓶能噴多久
原帖由 vincenano 於 12-10-2009 03:31 PM 發表
上傳商品圖
有興趣同好參考一下:handshake

機器不大 要插電 熱機有臭味 呵呵 大概熱1~2分鐘 噴30秒

上視圖  圓蓋是倒專用液體的地方
http://img504. ...

尼隻係油機來ga wo~~~~而家好多大機都係用油機....因為做出黎的煙持久...........
唔好意思
請教 BlackD兄  油機是?    那瓶水有油?
尼隻唔害乾冰阿
原帖由 vincenano 於 12-10-2009 03:49 PM 發表
唔好意思
請教 BlackD兄  油機是?    那瓶水有油?
尼隻唔害乾冰阿

我以前係廣告公司做果陣...幫手做countdown 用果d 大型煙機用的化學劑我地叫佢油..我地果陣人人都叫尼d 機做油煙機(可能唔同公司又唔同叫法....不過我地就咁叫啦).....不過果支野實際係未油性 我冇考察過~~~

乾冰機係用水同乾冰作用整煙出黎......一黎成本高...二黎持久不足.....同埋d 煙升唔起..(因為乾冰機整出黎d 煙係冷的....令到出黎d 煙成日係底位.....)  so 而家好小人用乾冰整煙了.....
原帖由 BlackD 於 12-10-2009 04:20 PM 發表

我以前係廣告公司做果陣...幫手做countdown 用果d 大型煙機用的化學劑我地叫佢油..我地果陣人人都叫尼d 機做油煙機(可能唔同公司又唔同叫法....不過我地就咁叫啦).....不過果支野實際係未油性 我冇考察過~~~

...

喔喔  多謝BlackD兄 說明  原來尼部機 不是乾冰  sorry 誤導了大家:die:
尼台機要出煙時 會加熱添 完全相反  哈哈
唔怪的 d煙好正
WAOH !! O_O 真係好正 :71: 我都好想一試下咁影:73:
原帖由 WalkerMachine 於 12-10-2009 05:59 PM 發表
WAOH !! O_O 真係好正 :71: 我都好想一試下咁影:73:

多謝WalkerMachine 支持
咁影都幾好玩:43:
Arnold with slim body(HaHa...Only body have right now :55:....)
Coat is from Medicom Blade
這個不推不行∼∼∼:D :D
正都爆!!!!多貼相啦!!!!謝謝分享~~
原帖由 lukazou 於 14-10-2009 02:43 PM 發表
這個不推不行∼∼∼:D :D

多謝support la:35:

原帖由 shun1219 於 14-10-2009 03:21 PM 發表
正都爆!!!!多貼相啦!!!!謝謝分享~~

多謝多謝:77:
I gonna shot one or two a day !!!!!!    Glad you like it:43:
盒個價又唔貴, 好想入番部
但係等d煙同臭味散走, 要幾耐呢?
原帖由 Forzaman 於 14-10-2009 09:58 PM 發表
盒個價又唔貴, 好想入番部
但係等d煙同臭味散走, 要幾耐呢?

mm.....It won't last longer than 10 mins I remember, and would have some smell when the machine start heat up.
Overall it is not too bad. But watch your neighborhood, they may think your house is on fire HA:55:
Really cool! 真係好正! I want to try it with Gundam & MS too!:64: