Toysdaily 玩具日報

銀X(何文田主店, 葵涌廣場G/F和石硤尾分店)已經確定倒閉

關閉 [複製鏈接]
真是奇怪,d藥房、便利店緊有一間至幾間係左近,賣d野貨種又差唔多,便利店價錢更貴死人,但點解佢地又唔駛執!反而玩具舖就越來越少!

咩原因呀?:53:
頭像被屏蔽
原帖由 grampus2020 於 26-9-2009 01:11 AM 發表
真是奇怪,d藥房、便利店緊有一間至幾間係左近,賣d野貨種又差唔多,便利店價錢更貴死人,但點解佢地又唔駛執!反而玩具舖就越來越少!

因為果d係生活必需品...玩具唔係...
原帖由 grampus2020 於 26-9-2009 01:11 AM 發表

一字咁淺,代表呢個世界鬥平=鬥快執笠既道理,又唔見賣得貴既SOGO,反斗斗會執,其二~~~跟本人病咗,就算無錢都要買藥食,口渴都要買水飲~~~(當你餓起上嚟,你就知點解山頂d雞肶30蚊都有傻佬買)~~~玩具又唔係必需品,冇又唔洗死,况且宜家玩具已經係夕陽工業,d乜野童年回憶都見到煩哂,好多大大仲結埋婚生埋仔,仲邊有錢同時間玩吖,跟本全世界既玩具需求就大減,請問有乜可能唔死呢???:unhappy:
原帖由 samuellam 於 26-9-2009 12:31 AM 發表

叫你朋友....打定輸數:67: .....香港又少一間玩具老店....可惜可惜....:67:

我朋友可能因為俾佢走果幾叉野而頂唔住,跟住執笠...
見到佢死魚咁樣,雖然大家唔係咁熟,但係都心酸酸,
另外,聽我朋友講佢走咗一大批合金數,但係又唔多見佢鋪面有賣好多合金,
好似係大贊卡,sdx,巨靈神等等...
唔通佢煮麵食咗?
原帖由 fadeasho999 於 26-9-2009 04:21 AM 發表

另外,聽我朋友講佢走咗一大批合金數,但係又唔多見佢鋪面有賣好多合金,
好似係大贊卡,sdx,巨靈神等等. ...

可能給了信鵝精X賣!因他兩家人時常在深水一帶吃飯消夜!不過箄吧!因以成過去!
原帖由 zzrx 於 26-9-2009 04:45 AM 發表

可能給了信鵝精X賣!因他兩家人時常在深水一帶吃飯消夜!不過箄吧!因以成過去!

我朋友成晚都目訓唔著,現在佢個老友正在陪佢,希望佢唔好睇唔開啦,因為間鋪真係佢心血,
個人渣走數咪走數囉,做乜呃九人地錢喎,佢一個死咪算囉,仲害死多間鋪,真係不該!
聽我朋友講,佢未走佬之前好意氣風發,成日叫d蚊型鋪同佢出貨,自從搭上某旺角新鋪之後,
條數愈操愈大,咁先至咁夠膽死走人地佬,(聽上聽,唔知幾多成真)今次好似話好多供應商都中咗佢招咁喎...
睡記中咗幾十粒,慢記都中三四十粒,幾家人夾計食供應商數,我就唔知你所講果間有冇份呃,但係有冇都吹佢唔賬,
我朋友話「如果(我話如果)佢都有份,人地呃完一筆都可以照開門,賣無本貨,其他店家點同佢鬥?乜野世界?真係執咗佢算...」
:78: 強帖留名..........
Is that the one on 2nd floor of 愛民邨,  not the ground level right outside the supermarket and across from jockey club???

I used to buy toys from them whenever I went back to HK.  last two time,  went to the ground level one more.

those two stores have been in 愛民邨 for over 25 years!
原帖由 grampus2020 於 26-9-2009 01:11 發表

你睇o下身邊有幾多細藥房、士多辦館執o左
係慢慢變晒大集團玩晒先o岩:die:

不過大家討論時小心 d,唔好有太多猜測
唔係一陣又俾人話告你誹謗又鎖 post....

係樓上2樓屈X氏斜對面。
o甘難怪之前巨靈神可以做到 $98X,如果真的摺埋又要走數就害死好多人啦。
講返歷史,黃生都只係接手做左十幾年,之前做救護車私機(手車不錯),退休拎住舊錢開舖,老婆沙田旺區又有間(加租後又無做),因為屋村租平,o吾駛幾千蚊租有舖、有倉再加月租車位,心足一定有得做,個人估計近年黃生跟深水X班米奇貨商混熟,專做鬼貨批發先出事,如果熟實真係自招啦。:68: :53: :55:
原帖由 fadeasho999 於 26-9-2009 04:21 AM 發表

好似係大贊卡,sdx,巨靈神等等. ...
真心話,不是想踩多腳,如果只是被走了幾仟,甚至幾萬(3~4萬),便要準備執,衷心說句,早日執左佢好了,免得他日想走都走唔到。
做玩具真係不歸路:unhappy:
我自己d仔同老友d仔女..現在令玩nds.psp 打機都吾買玩具玩  (時代真係變哂)la..:67:
對上一次係8月最後一次幫襯.....唉