Toysdaily 玩具日報

銀X(何文田主店, 葵涌廣場G/F和石硤尾分店)已經確定倒閉

關閉 [複製鏈接]
我又強帖留名 !:Q
其實飲食業走數仲嚴重要!
不過今次個sales 呢條數一定上硬身啦
原帖由 水水的基地 於 8-10-2009 10:25 AM 發表
其實飲食業走數仲嚴重要!
不過今次個sales 呢條數一定上硬身啦

聽聞萬信好似係, 但瑞記和權記好似都不用有關sales負責返筆數
其實請問一下, 瑞記 ....佢真系今次事件被人走左數"幾百萬"?
同"瑞記" 真系好衰的咩? ....."大細超"....???
對D大戶同小商戶批價不同, 其實一般公司都系咁,
A公司訂貨 10箱,  B公司訂貨100箱,
我系"瑞記"都會平D批比B公司啦, 人地拎咁大貨, 好正常.
還有咩呢? ......一話有D更衰的行為 ?
請各大大講講
原帖由 jedi 於 8-10-2009 10:42 AM 發表
其實請問一下, 瑞記 ....佢真系今次事件被人走左數"幾百萬"?
同"瑞記" 真系好衰的咩? ....."大細超"....???
我系"瑞記"都 ...

瑞記被人走左"幾十萬", 不是"幾百萬"

唔需負責..??

原帖由 redfish 於 8-10-2009 10:34 AM 發表

聽聞萬信好似係, 但瑞記和權記好似都不用有關sales負責返筆數

真係?:67: 其實....係...:31:
totally agree... 我朋友幫人走貨...coffee 機係大陸工廠做...佢都係搵客sell 去europe 個邊..or 有客落單搵佢take coffee 機
你要多d..做sales 梗係平d 批價...要少d....做sales 梗係貴d 批價...因為有d fix cost 走一件同走100件都係一樣..不過佢做個d 冇數期的.

不過hk 個市場太細...如果咁做就真係有影響...不過..你係sales/批發...你會理嗎?

走數另計..

原帖由 jedi 於 8-10-2009 10:42 AM 發表
我系"瑞記"都 ...
請會員特別留意不能利用討論區成為攻擊別人/起底的工具。
請保持本區良好討論氣氛,此post將會上鎖請大家見諒

一些會影響市場價格的消息(例如:處女座好少貨,派唔夠貨,cut單……等),或討論店舖的經營手法不論好與壞(例如:好服務的商店、黑店,奸商……),我們亦會小心處理,以免討論區被人利用作發放虛假消息、宣傳,或有人因做好心被人誤會而發生罵戰。