Toysdaily 玩具日報

[聖衣神話]令我大受打擊的[天馬](特別嘉賓-2樓)

原帖由 danielhon 於 10-9-2009 06:50 PM 發表

怒我都多口講句,你根本沒認真看聖鬥士星矢這部作品.

閣下何出此言,願聞其詳。
小弟都係LC 既fans
亦都把車田的星矢反看了10次8次
我真係覺得LC ok喎
不過,開頭可能未warm up,
我都係睇到金牛對輝火先對佢改觀
再睇到巨蟹就黎料
巨蟹突然係双子神面前出現
及兩師徒對死神至戰死
真係好震撼,睇到欲罷不能
我相信如果有心機追到依段
就會對這本書有所改觀:36:

至於聖衣神話出輝火,本人就好鍾意啦,必買
輝火本身係書中角色非常討好,亦正亦邪,仲非常有型(本人覺得):shiny:
小弟亦都好希望笨大出LC既黃金+二子,咁就正啦:)
話哂現在果黃金十二子已經係多年前出,D面相及聖衣設計....................

最後,小弟非常支持樓主
睇得出樓主好有心同誠意寫這個報告(雖然各人有不同意見)
小弟就最喜歡睇這類"玩後報告+感想"

冥王神話既畫功吾適造整玩具, 硬係怪怪地.:50:
原帖由 狂四郎 於 10-9-2009 05:56 PM 發表

努力中.........:45:
應該油白色
原帖由 狂四郎 於 10-9-2009 05:56 PM 發表

努力中.........:45:

要令佢進化成243年後車田版聖衣~勁~~加油!!:71: :71: :71:
今次呢隻天馬... 我實在買唔落手.  :42:
No matter what, Seiya was a far better design than Tenma.
For me, the Saint Cloth Myth Collection stops at the God-Cloths of the five protagonists.

I still think that Lost Canvas is a bit pretentious and too artificial. Anyways, there are still many die-hard fans so they still got a long long way to go.:34:
其實這隻天馬不久將來會出新生天馬, 和新生獨角馬, 相信會有改善
原帖由 monchii 於 11-9-2009 01:38 PM 發表
小弟都係LC 既fans
亦都把車田的星矢反看了10次8次
我真係覺得LC ok喎
不過,開頭可能未warm up,
我都係睇到金牛對輝火先對佢改觀
再睇到巨蟹就黎料
巨蟹突然係双子神面前出現
及兩師徒對死神至戰死
真 ...

我都想出LC 12宮,但相信LC 主力出冥衣為主, 我估計出12宮要等到車田12金賣到絕版先會出
襯神聖衣又出奇地好睇bor~~
最好就係出人馬冥衣...超正:71:
[quote]原帖由 狂四郎 於 10-9-2009 05:56 PM 發表

Remember to post it once u finish plsssss

Support!!!!!!!!!!!!!!:71: :71: :71: :71:
原帖由 jambak 於 13-9-2009 01:13 AM 發表

我都想出LC 12宮,但相信LC 主力出冥衣為主, 我估計出12宮要等到車田12金賣到絕版先會出
12金太似,會出.....除非出原著色...